
Glazovaná zelenina od velikonočního zajíce

Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Česká
Vegetariánské
Velikonoce
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 125 g
- Mrkev 1 svaz.
- Petržel 1 svaz.
- Javorový sirup 30 ml
- Hořčice hrubozrnná 50 ml
- Sůl
- Limetka 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Pepř
- Máslo 125 g
- Mrkev 1 svaz.
- Petržel 1 svaz.
- Javorový sirup 30 ml
- Hořčice hrubozrnná 50 ml
- Sůl
- Limetka 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Pepř
Příprava
- 1Z karotky a petržele odkrojte natě asi 3 cm od kořenu. Kartáčkem pod tekoucí vodou očistěte případné nečistoty.
- 2Zeleninu vložte do zapékací misky, přelijte směsí rozpuštěného másla, javorového sirupu, hořčice, limetové šťávy, soli a pepře.
- 3Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C, v polovině pečení přetočte. Před podáváním promíchejte s nasekanou petrželkou.
- 1Z karotky a petržele odkrojte natě asi 3 cm od kořenu. Kartáčkem pod tekoucí vodou očistěte případné nečistoty.
- 2Zeleninu vložte do zapékací misky, přelijte směsí rozpuštěného másla, javorového sirupu, hořčice, limetové šťávy, soli a pepře.
- 3Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C, v polovině pečení přetočte. Před podáváním promíchejte s nasekanou petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.