×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vafle s hnědým máslem a javorovým sirupem

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Vafle s hnědým máslem a javorovým sirupem

Co budete potřebovat

NA JAVOROVÉ MÁSLO [Máslo]
150 g másla, nasekaného
80 ml javorového sirupu
NA VAFLE
200 g másla, nakrájeného
260 g hladké mouky, prosáté
1 a ½ lžičky prášku do pečiva
50 g krupicového cukru
2 vejce
375 ml podmáslí
javorový sirup k podávání

Jak na to?

Připravím si hnědé máslo. Přidám javorový sirup a vařím dalších 4–5 minut, občas zamíchám, dokud směs nezhoustne. Přeliju ho do mísy a nechám 20–30 minut chladit v ledničce, až začne tuhnout. Pak ho vyšlehám do světlého krému a dám stranou. Připravím si vafle. Máslo nechám rozpustit na vyšším plamenu v pánvi a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Dám ho do malé misky a nechám chvilku stát. Pak ho přeliju do velké mísy (dám si stranou 2 a ½ lžíce), přidám mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce a podmáslí a promíchám. Vaflovač potřu máslem, které jsem si dala stranou a peču vafle 2–3 minuty dozlatova. Podávám s našlehaným javorovým máslem a javorovým sirupem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vafle s hnědým máslem a javorovým sirupem

Snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: na 10 vaflí
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

NA JAVOROVÉ MÁSLO [Máslo]
150 g másla, nasekaného
80 ml javorového sirupu
NA VAFLE
200 g másla, nakrájeného
260 g hladké mouky, prosáté
1 a ½ lžičky prášku do pečiva
50 g krupicového cukru
2 vejce
375 ml podmáslí
javorový sirup k podávání

Jak na to?

Připravím si hnědé máslo. Přidám javorový sirup a vařím dalších 4–5 minut, občas zamíchám, dokud směs nezhoustne. Přeliju ho do mísy a nechám 20–30 minut chladit v ledničce, až začne tuhnout. Pak ho vyšlehám do světlého krému a dám stranou. Připravím si vafle. Máslo nechám rozpustit na vyšším plamenu v pánvi a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Dám ho do malé misky a nechám chvilku stát. Pak ho přeliju do velké mísy (dám si stranou 2 a ½ lžíce), přidám mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce a podmáslí a promíchám. Vaflovač potřu máslem, které jsem si dala stranou a peču vafle 2–3 minuty dozlatova. Podávám s našlehaným javorovým máslem a javorovým sirupem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty