×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vafle s hnědým máslem a javorovým sirupem

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Vafle s hnědým máslem a javorovým sirupem

Co budete potřebovat

NA JAVOROVÉ MÁSLO [Máslo]
150 g másla, nasekaného
80 ml javorového sirupu
NA VAFLE
200 g másla, nakrájeného
260 g hladké mouky, prosáté
1 a ½ lžičky prášku do pečiva
50 g krupicového cukru
2 vejce
375 ml podmáslí
javorový sirup k podávání

Jak na to?

Připravím si hnědé máslo. Přidám javorový sirup a vařím dalších 4–5 minut, občas zamíchám, dokud směs nezhoustne. Přeliju ho do mísy a nechám 20–30 minut chladit v ledničce, až začne tuhnout. Pak ho vyšlehám do světlého krému a dám stranou. Připravím si vafle. Máslo nechám rozpustit na vyšším plamenu v pánvi a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Dám ho do malé misky a nechám chvilku stát. Pak ho přeliju do velké mísy (dám si stranou 2 a ½ lžíce), přidám mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce a podmáslí a promíchám. Vaflovač potřu máslem, které jsem si dala stranou a peču vafle 2–3 minuty dozlatova. Podávám s našlehaným javorovým máslem a javorovým sirupem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vafle s hnědým máslem a javorovým sirupem

Snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: na 10 vaflí
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

NA JAVOROVÉ MÁSLO [Máslo]
150 g másla, nasekaného
80 ml javorového sirupu
NA VAFLE
200 g másla, nakrájeného
260 g hladké mouky, prosáté
1 a ½ lžičky prášku do pečiva
50 g krupicového cukru
2 vejce
375 ml podmáslí
javorový sirup k podávání

Jak na to?

Připravím si hnědé máslo. Přidám javorový sirup a vařím dalších 4–5 minut, občas zamíchám, dokud směs nezhoustne. Přeliju ho do mísy a nechám 20–30 minut chladit v ledničce, až začne tuhnout. Pak ho vyšlehám do světlého krému a dám stranou. Připravím si vafle. Máslo nechám rozpustit na vyšším plamenu v pánvi a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Dám ho do malé misky a nechám chvilku stát. Pak ho přeliju do velké mísy (dám si stranou 2 a ½ lžíce), přidám mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce a podmáslí a promíchám. Vaflovač potřu máslem, které jsem si dala stranou a peču vafle 2–3 minuty dozlatova. Podávám s našlehaným javorovým máslem a javorovým sirupem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty