×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Co budete potřebovat

2 lžíce tymiánových lístků
2 lžičky mletého černého pepře
4 stroužky česneku, rozmělněné nožem
mořská sůl
80 ml olivového oleje
4 porce lososa
Na teplý celerový salát:
240 ml zakysané smetany
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
1 kg celeru, pokrájeného na tenké nudličky

Jak na to?

1. Na celerový salát smíchejte v rendlíku zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Podle chuti osolte, opepřete a na slabém plameni zahřívejte. Přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, aby byla směs krásně hladká. Pak vmíchejte nudličky celeru a chvíli prohřejte. Dejte stranou, ale udržujte teplé.
2. Tymián, pepř, česnek, sůl a olej smíchejte v misce. Směsí potřete lososa a z obou stran ho tři až pět minut grilujte. Podávejte společně s celerovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Velmi snadné Středomořská Tymián Magazín 12/2011
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce tymiánových lístků
2 lžičky mletého černého pepře
4 stroužky česneku, rozmělněné nožem
mořská sůl
80 ml olivového oleje
4 porce lososa
Na teplý celerový salát:
240 ml zakysané smetany
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
1 kg celeru, pokrájeného na tenké nudličky

Jak na to?

1. Na celerový salát smíchejte v rendlíku zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Podle chuti osolte, opepřete a na slabém plameni zahřívejte. Přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, aby byla směs krásně hladká. Pak vmíchejte nudličky celeru a chvíli prohřejte. Dejte stranou, ale udržujte teplé.
2. Tymián, pepř, česnek, sůl a olej smíchejte v misce. Směsí potřete lososa a z obou stran ho tři až pět minut grilujte. Podávejte společně s celerovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty