×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým...
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem

Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Co budete potřebovat

2 lžíce tymiánových lístků
2 lžičky mletého černého pepře
4 stroužky česneku, rozmělněné nožem
mořská sůl
80 ml olivového oleje
4 porce lososa
Na teplý celerový salát:
240 ml zakysané smetany
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
1 kg celeru, pokrájeného na tenké nudličky

Jak na to?

1. Na celerový salát smíchejte v rendlíku zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Podle chuti osolte, opepřete a na slabém plameni zahřívejte. Přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, aby byla směs krásně hladká. Pak vmíchejte nudličky celeru a chvíli prohřejte. Dejte stranou, ale udržujte teplé.
2. Tymián, pepř, česnek, sůl a olej smíchejte v misce. Směsí potřete lososa a z obou stran ho tři až pět minut grilujte. Podávejte společně s celerovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Velmi snadné Středomořská Magazín 12/2011
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce tymiánových lístků
2 lžičky mletého černého pepře
4 stroužky česneku, rozmělněné nožem
mořská sůl
80 ml olivového oleje
4 porce lososa
Na teplý celerový salát:
240 ml zakysané smetany
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
1 kg celeru, pokrájeného na tenké nudličky

Jak na to?

1. Na celerový salát smíchejte v rendlíku zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Podle chuti osolte, opepřete a na slabém plameni zahřívejte. Přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, aby byla směs krásně hladká. Pak vmíchejte nudličky celeru a chvíli prohřejte. Dejte stranou, ale udržujte teplé.
2. Tymián, pepř, česnek, sůl a olej smíchejte v misce. Směsí potřete lososa a z obou stran ho tři až pět minut grilujte. Podávejte společně s celerovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem
Salát s medovým dresinkem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat