Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Tvarohový zajíček

Tvarohový zajíček

Ingredience

200 g změklého másla
170 g cukru krupice
250 g měkkého tvarohu
kůra z 1 citronu
4 vejce
250 g polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
špetka soli
máslo na vymazání
a hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy

Máslo s cukrem ušlehejte do světlého krému, přidejte tvaroh, citronovou kůru a promíchejte.
Oddělte bílky od žloutků, žloutky zašlehejte do těsta. Postupně přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. K bílkům přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh, opatrně ho vmíchejte do těsta.
Formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto nalijte do formy a pečte asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Pomohl vám recept?
84hodnocení4

Další videorecepty