Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g polotučného tvarohu
1 vejce
240 g polohrubé mouky
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
2–3 lžíce oleje
25–30 čerstvých jahod, omytých, osušených, odstopkovaných
1 polotučný tvaroh
1 vanilkový cukr (nebo podle chuti)
1 lžíce mléka
moučkový cukr na posypání
rozpuštěné máslo na přelití

Postup přípravy

Jste tak trochu na sladké a rádi si dopřáváte sladké knedlíky? Pak vyzkoušejte náš recept na tvarohové knedlíky s jahodami.

1) Na válu vypracujte vláčné těsto z tvarohu, vajec, oleje, kypřícího prášku, mouky a soli.

2) Rozdělte ho na poloviny a z každé postupně vyválejte plát tenký 2 milimetry.

3) Nakrájejte ho na stejně velké čtverce. Na každý dejte jednu jahodu a zabalte ji do knedlíku.

4) Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.

5) Postupně do ní dávejte knedlíky, odlepte je ode dna a po vyplavání na hladinu je vařte ještě 6–8 minut.

6) K podávání umíchejte tvaroh s cukrem a mlékem.

7) Knedlíky rozdělte na talíře, navrch dejte ochucený tvaroh, posypte cukrem a přelijte máslem.

Pomohl vám recept?
88hodnocení4

Další videorecepty