×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z...
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Tip do kuchyně

 

Uvařené knedlíky vyndejte z hrnce pomocí děrované naběračky.

Co budete potřebovat

250 g polotučného tvarohu
1 vejce
240 g polohrubé mouky
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
2–3 lžíce oleje
25–30 čerstvých jahod, omytých, osušených, odstopkovaných
1 polotučný tvaroh
1 vanilkový cukr (nebo podle chuti)
1 lžíce mléka
moučkový cukr na posypání
rozpuštěné máslo na přelití

Jak na to?

Jste tak trochu na sladké a rádi si dopřáváte sladké knedlíky? Pak vyzkoušejte náš recept na tvarohové knedlíky s jahodami.

1) Na válu vypracujte vláčné těsto z tvarohu, vajec, oleje, kypřícího prášku, mouky a soli.

2) Rozdělte ho na poloviny a z každé postupně vyválejte plát tenký 2 milimetry.

3) Nakrájejte ho na stejně velké čtverce. Na každý dejte jednu jahodu a zabalte ji do knedlíku.

4) Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.

5) Postupně do ní dávejte knedlíky, odlepte je ode dna a po vyplavání na hladinu je vařte ještě 6–8 minut.

6) K podávání umíchejte tvaroh s cukrem a mlékem.

7) Knedlíky rozdělte na talíře, navrch dejte ochucený tvaroh, posypte cukrem a přelijte máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Hlavní chod Snadné Česká Sladká jídla Vaření Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (57)

Tip do kuchyně

 

Uvařené knedlíky vyndejte z hrnce pomocí děrované naběračky.

Co budete potřebovat

250 g polotučného tvarohu
1 vejce
240 g polohrubé mouky
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
2–3 lžíce oleje
25–30 čerstvých jahod, omytých, osušených, odstopkovaných
1 polotučný tvaroh
1 vanilkový cukr (nebo podle chuti)
1 lžíce mléka
moučkový cukr na posypání
rozpuštěné máslo na přelití

Jak na to?

Jste tak trochu na sladké a rádi si dopřáváte sladké knedlíky? Pak vyzkoušejte náš recept na tvarohové knedlíky s jahodami.

1) Na válu vypracujte vláčné těsto z tvarohu, vajec, oleje, kypřícího prášku, mouky a soli.

2) Rozdělte ho na poloviny a z každé postupně vyválejte plát tenký 2 milimetry.

3) Nakrájejte ho na stejně velké čtverce. Na každý dejte jednu jahodu a zabalte ji do knedlíku.

4) Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.

5) Postupně do ní dávejte knedlíky, odlepte je ode dna a po vyplavání na hladinu je vařte ještě 6–8 minut.

6) K podávání umíchejte tvaroh s cukrem a mlékem.

7) Knedlíky rozdělte na talíře, navrch dejte ochucený tvaroh, posypte cukrem a přelijte máslem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Inspirujte se podobnými recepty