Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Tuňákový steak v sezamu s wasabi omáčkou a citronovou rýží

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Tuňákový steak v sezamu s wasabi omáčkou a citronovou rýží

Co budete potřebovat

800 g tuňáka
sůl, pepř
2 lžíce černého sezamového semínka
2 lžíce bílého sezamového semínka
2 lžíce kokosového oleje
300 g jasmínové rýže
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
1 lžička kurkumy
2 bio citrony
120 g majonézy
2 lžičky wasabi pasty
50 g mixu salátů

Jak na to?

1. Tuňáka omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Osolte ho a opepřete z obou stran.
2. V misce smíchejte sezamová semínka a tuňáka pomocí rukou pečlivě obalte ze všech stran.
3. V pánvi rozehřejte kokosový olej a tuňáka opékejte 45 sekund z jedné strany, obraťte a opékejte dalších 45 sekund z druhé strany. Dejte stranou.
4. Jasmínovou rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený zázvor a kurkumu. Společně minutu opékejte. Dejte stranou zdroje tepla a po chvíli přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z 1 citronu. Směs promíchejte a důkladně smíchejte s rýží.
5. Majonézu smíchejte s wasabi pastou a 2 lžičkami citronové šťávy.
6. Tuňáka pokrájejte a servírujte na mixu salátů s citronovou rýží a wasabi majonézou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tuňákový steak v sezamu s wasabi omáčkou a citronovou rýží

Hlavní chod Snadné Ryby Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

800 g tuňáka
sůl, pepř
2 lžíce černého sezamového semínka
2 lžíce bílého sezamového semínka
2 lžíce kokosového oleje
300 g jasmínové rýže
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
1 lžička kurkumy
2 bio citrony
120 g majonézy
2 lžičky wasabi pasty
50 g mixu salátů

Jak na to?

1. Tuňáka omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Osolte ho a opepřete z obou stran.
2. V misce smíchejte sezamová semínka a tuňáka pomocí rukou pečlivě obalte ze všech stran.
3. V pánvi rozehřejte kokosový olej a tuňáka opékejte 45 sekund z jedné strany, obraťte a opékejte dalších 45 sekund z druhé strany. Dejte stranou.
4. Jasmínovou rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený zázvor a kurkumu. Společně minutu opékejte. Dejte stranou zdroje tepla a po chvíli přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z 1 citronu. Směs promíchejte a důkladně smíchejte s rýží.
5. Majonézu smíchejte s wasabi pastou a 2 lžičkami citronové šťávy.
6. Tuňáka pokrájejte a servírujte na mixu salátů s citronovou rýží a wasabi majonézou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty