Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDušené hovězí s mrkví
Albert logoAlbert logo
  • Dušené hovězí s mrkví

Dušené hovězí s mrkví

Dušené hovězí s mrkví
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí zadní 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Vývar hovězí 250 ml
  • Rajský protlak 2 plž
  • Červené víno 160 ml
  • Worcesterová omáčka 1 plž
  • Balzamikový ocet 1/2 plž
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Med 1 plž
  • Brambory typu B 300 g
  • Mrkev 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Mouka hladká 25 g
  • Bageta francouzská 1 ks
  • Mandle plátky 20 g
  • Hrášek mražený 100 g
  • Hovězí zadní 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Vývar hovězí 250 ml
  • Rajský protlak 2 plž
  • Červené víno 160 ml
  • Worcesterová omáčka 1 plž
  • Balzamikový ocet 1/2 plž
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Med 1 plž
  • Brambory typu B 300 g
  • Mrkev 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.

Příprava

1
Omyté maso pokrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. V pekáči na rozehřátém oleji jej zprudka zatáhněte ze všech stran, vyndejte a odložte stranou.
2
Do pekáče přilijte vývar, víno, protlak, worcestrovou omáčku, balsamikový ocet, med, tymián, prolisovaný česnek, promíchejte a vložte maso zpátky. Přidejte očištěnou cibuli pokrájenou na klínky, mrkev na široká kolečka a brambory pokrájené na přibližně stejně velké kousky. Přikryjte a pomalu duste 2 hodiny.
3
Chvíli před koncem odlijte do hrnku šťávu a dohladka v ní rozmíchejte mouku. Jíšku přimíchejte k masu, přidejte hrášek, 15 g mandlí a zvyšte teplotu. Nechte 10 minut vše společně provařit. Podávejte posypané plátky mandlí a s opečenou bagetou.
1
Omyté maso pokrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. V pekáči na rozehřátém oleji jej zprudka zatáhněte ze všech stran, vyndejte a odložte stranou.
2
Do pekáče přilijte vývar, víno, protlak, worcestrovou omáčku, balsamikový ocet, med, tymián, prolisovaný česnek, promíchejte a vložte maso zpátky. Přidejte očištěnou cibuli pokrájenou na klínky, mrkev na široká kolečka a brambory pokrájené na přibližně stejně velké kousky. Přikryjte a pomalu duste 2 hodiny.
3
Chvíli před koncem odlijte do hrnku šťávu a dohladka v ní rozmíchejte mouku. Jíšku přimíchejte k masu, přidejte hrášek, 15 g mandlí a zvyšte teplotu. Nechte 10 minut vše společně provařit. Podávejte posypané plátky mandlí a s opečenou bagetou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.