
Dušené hovězí s mrkví

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Hovězí zadní 800 g
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 2 plž
- Vývar hovězí 250 ml
- Rajský protlak 2 plž
- Červené víno 160 ml
- Worcesterová omáčka 1 plž
- Balzamikový ocet 1/2 plž
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Med 1 plž
- Brambory typu B 300 g
- Mrkev 3 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 4 strouž.
- Mouka hladká 25 g
- Bageta francouzská 1 ks
- Mandle plátky 20 g
- Hrášek mražený 100 g
- Hovězí zadní 800 g
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 2 plž
- Vývar hovězí 250 ml
- Rajský protlak 2 plž
- Červené víno 160 ml
- Worcesterová omáčka 1 plž
- Balzamikový ocet 1/2 plž
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Med 1 plž
- Brambory typu B 300 g
- Mrkev 3 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 4 strouž.
Příprava
- 1Omyté maso pokrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. V pekáči na rozehřátém oleji jej zprudka zatáhněte ze všech stran, vyndejte a odložte stranou.
- 2Do pekáče přilijte vývar, víno, protlak, worcestrovou omáčku, balsamikový ocet, med, tymián, prolisovaný česnek, promíchejte a vložte maso zpátky. Přidejte očištěnou cibuli pokrájenou na klínky, mrkev na široká kolečka a brambory pokrájené na přibližně stejně velké kousky. Přikryjte a pomalu duste 2 hodiny.
- 3Chvíli před koncem odlijte do hrnku šťávu a dohladka v ní rozmíchejte mouku. Jíšku přimíchejte k masu, přidejte hrášek, 15 g mandlí a zvyšte teplotu. Nechte 10 minut vše společně provařit. Podávejte posypané plátky mandlí a s opečenou bagetou.
- 1Omyté maso pokrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. V pekáči na rozehřátém oleji jej zprudka zatáhněte ze všech stran, vyndejte a odložte stranou.
- 2Do pekáče přilijte vývar, víno, protlak, worcestrovou omáčku, balsamikový ocet, med, tymián, prolisovaný česnek, promíchejte a vložte maso zpátky. Přidejte očištěnou cibuli pokrájenou na klínky, mrkev na široká kolečka a brambory pokrájené na přibližně stejně velké kousky. Přikryjte a pomalu duste 2 hodiny.
- 3Chvíli před koncem odlijte do hrnku šťávu a dohladka v ní rozmíchejte mouku. Jíšku přimíchejte k masu, přidejte hrášek, 15 g mandlí a zvyšte teplotu. Nechte 10 minut vše společně provařit. Podávejte posypané plátky mandlí a s opečenou bagetou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.