×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tuňákový salát s fazolkami
15 minut , Velmi snadné , Středomořská , Saláty ,

Tuňákový salát s fazolkami

Co budu potřebovat

160 g zelených fazolek AQ
1 cibule, nasekaná nadrobno
1x 400g plechovka bílých fazolí
1x 400g plechovka červených fazolí
400 g cherry rajčat, přepůlených
2 balení tuňáka v olivovém oleji AQ
1 větší hrst zelených oliv AQ
1 sáček rukoly AQ
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu
1 citron
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Jak na to?

1.Fazolky dejte na dvě až tři minuty do hrnce s vroucí vodou, pak je zchlaďte pod proudem tekoucí vody. Nasekanou cibuli dejte do sítka a chvíli proplachujte pod tekoucí vodou, ztratí tak na síle. Pak dejte fazolky, cibuli, oboje okapané fazole, cherry rajčátka, okapaného a na kousky rozděleného tuňáka, olivy a rukolu do mísy a promíchejte.
2.Smíchejte hořčici, med, jemně nastrouhanou kůru i šťávu z jednoho citronu a nakonec do zálivky vmíchejte olivový olej, osolte, opepřete a zálivkou přelijte salát. Ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Salát s medovým dresinkem

    Saláty 15 minut
  • Teplý salát s uzenou makrelou

    Saláty 45 minut
  • Avokádový salát

    Saláty 15 minut