×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece
½ lžíce soli
½ lžíce pepře
4 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce rostlinného nebo olivového oleje
Na barbecue omáčku
250 ml bourbonu
115 g cibule, nakrájené nadrobno
70 g hnědého cukru
350 ml rajčatové šťávy
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce balzamikového octa
30 ml worcesterské omáčky
½ lžičky uzené papriky
Na bramborovou kaši
1 kg brambor, oloupaných a nakrájených
na kostky
100 g másla, nakrájeného na kousky
200 ml 12% smetany

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny. Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte. Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši. Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Náročné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (28)

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece
½ lžíce soli
½ lžíce pepře
4 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce rostlinného nebo olivového oleje
Na barbecue omáčku
250 ml bourbonu
115 g cibule, nakrájené nadrobno
70 g hnědého cukru
350 ml rajčatové šťávy
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce balzamikového octa
30 ml worcesterské omáčky
½ lžičky uzené papriky
Na bramborovou kaši
1 kg brambor, oloupaných a nakrájených
na kostky
100 g másla, nakrájeného na kousky
200 ml 12% smetany

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny. Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte. Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši. Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty