×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými...
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece
½ lžíce soli
½ lžíce pepře
4 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce rostlinného nebo olivového oleje
Na barbecue omáčku
250 ml bourbonu
115 g cibule, nakrájené nadrobno
70 g hnědého cukru
350 ml rajčatové šťávy
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce balzamikového octa
30 ml worcesterské omáčky
½ lžičky uzené papriky
Na bramborovou kaši
1 kg brambor, oloupaných a nakrájených
na kostky
100 g másla, nakrájeného na kousky
200 ml 12% smetany

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny. Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte. Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši. Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Náročné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece
½ lžíce soli
½ lžíce pepře
4 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce rostlinného nebo olivového oleje
Na barbecue omáčku
250 ml bourbonu
115 g cibule, nakrájené nadrobno
70 g hnědého cukru
350 ml rajčatové šťávy
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce balzamikového octa
30 ml worcesterské omáčky
½ lžičky uzené papriky
Na bramborovou kaši
1 kg brambor, oloupaných a nakrájených
na kostky
100 g másla, nakrájeného na kousky
200 ml 12% smetany

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny. Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte. Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši. Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty