Treska s krustou a bramborovým hřebínkem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Rozehřejte troubu na 220 °C. Omyté a osušené brambory ve slupce nařežte příčně tenkými zářezy z jednoho kraje na druhý. Vložte do mísy řezem nahoru a ohřívejte 5 minut v mikrovlnné troubě na 750 W.
2. Na krustu promíchejte strouhanku s polovinou najemno pokrájeného kopru, 2 lžícemi oleje a rozmělněným česnekem. Ryby osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a zasypejte krustou.
3. K rybám přidejte na plech brambory, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte vše dohromady 15 minut.
4. Polovinu citronu nakrájejte na plátky. V misce vyšlehejte smetanu s najemno nasekanou petrželkou a zbylým koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, solí a pepřem.
5. Rybu podávejte ozdobenou plátkem citronu, s pečenou bramborou a omáčkou ze zakysané smetany.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Treska s krustou a bramborovým hřebínkem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Rozehřejte troubu na 220 °C. Omyté a osušené brambory ve slupce nařežte příčně tenkými zářezy z jednoho kraje na druhý. Vložte do mísy řezem nahoru a ohřívejte 5 minut v mikrovlnné troubě na 750 W.
2. Na krustu promíchejte strouhanku s polovinou najemno pokrájeného kopru, 2 lžícemi oleje a rozmělněným česnekem. Ryby osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a zasypejte krustou.
3. K rybám přidejte na plech brambory, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte vše dohromady 15 minut.
4. Polovinu citronu nakrájejte na plátky. V misce vyšlehejte smetanu s najemno nasekanou petrželkou a zbylým koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, solí a pepřem.
5. Rybu podávejte ozdobenou plátkem citronu, s pečenou bramborou a omáčkou ze zakysané smetany.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio