×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Treska s krustou a bramborovým hřebínkem

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Treska s krustou a bramborovým hřebínkem

Co budete potřebovat

4 větší brambory
150 g strouhanky
2 hrsti čerstvého kopru
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
4 filety tresky
sůl, pepř
1 citron
180 ml zakysané smetany
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Rozehřejte troubu na 220 °C. Omyté a osušené brambory ve slupce nařežte příčně tenkými zářezy z jednoho kraje na druhý. Vložte do mísy řezem nahoru a ohřívejte 5 minut v mikrovlnné troubě na 750 W.
2. Na krustu promíchejte strouhanku s polovinou najemno pokrájeného kopru, 2 lžícemi oleje a rozmělněným česnekem. Ryby osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a zasypejte krustou.
3. K rybám přidejte na plech brambory, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte vše dohromady 15 minut.
4. Polovinu citronu nakrájejte na plátky. V misce vyšlehejte smetanu s najemno nasekanou petrželkou a zbylým koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, solí a pepřem.
5. Rybu podávejte ozdobenou plátkem citronu, s pečenou bramborou a omáčkou ze zakysané smetany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Treska s krustou a bramborovým hřebínkem

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Magazín 1/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 větší brambory
150 g strouhanky
2 hrsti čerstvého kopru
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
4 filety tresky
sůl, pepř
1 citron
180 ml zakysané smetany
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Rozehřejte troubu na 220 °C. Omyté a osušené brambory ve slupce nařežte příčně tenkými zářezy z jednoho kraje na druhý. Vložte do mísy řezem nahoru a ohřívejte 5 minut v mikrovlnné troubě na 750 W.
2. Na krustu promíchejte strouhanku s polovinou najemno pokrájeného kopru, 2 lžícemi oleje a rozmělněným česnekem. Ryby osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a zasypejte krustou.
3. K rybám přidejte na plech brambory, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte vše dohromady 15 minut.
4. Polovinu citronu nakrájejte na plátky. V misce vyšlehejte smetanu s najemno nasekanou petrželkou a zbylým koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, solí a pepřem.
5. Rybu podávejte ozdobenou plátkem citronu, s pečenou bramborou a omáčkou ze zakysané smetany.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Inspirujte se podobnými recepty