
Grilované steaky z tuňáka v sezamové krustě

Snadné
16-30 minut
5/5
Asijská
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Tuňák steak 800 g
- Olej olivový 30 ml
- Sůl
- Pepř
- Sezam 20 g
- Sezam černý 20 g
- Olej sezamový 15 ml
- Zázvor 3 cm
- Česnek 2 strouž.
- Sojová omáčka 20 ml
- Voda 20 ml
- Cukr třtinový 10 g
- Chilli paprička 1 ks
- Limetka 1/2 ks
- Pak choi 2 ks
- Tuňák steak 800 g
- Olej olivový 30 ml
- Sůl
- Pepř
- Sezam 20 g
- Sezam černý 20 g
- Olej sezamový 15 ml
- Zázvor 3 cm
- Česnek 2 strouž.
- Sojová omáčka 20 ml
- Voda 20 ml
- Cukr třtinový 10 g
- Chilli paprička 1 ks
- Limetka 1/2 ks
- Pak choi 2 ks
Příprava
- 1Tuňáka nechte před příprav u 2–3 hodiny při pokojové teplotě natemperovat. Poté ho osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Smíchejte bílá a černá sezamová semínka a ve směsi obalte okraje steaků.
- 2Na rozpáleném grilu zprudka krátce opečte. Opékejte maximálně 2 minuty z obou stran a dejte stranou.
- 3V rendlíku orestujte na rozpáleném sezamovém oleji oloupaný, nastrouhaný, zázvor s oloupaným, prolisovaným česnekem, přilijte sójovou omáčku, vodu přisypte cukr a najemno nakrájenou chilli papričku. Krátce povařte a poté dochuťte limetovou šťávou.
- 4Pak choi podélně rozpulte. V hrnci přiveďte k varu vodu a 2 minuty v ní pak choi blanšírujte. Vyjměte, ponořte do ledové vody, poté důkladně osušte. Z obou stran krátce ogrilujte.
- 5Přendejte řeznou stranou nahoru na servírovací talíř, zalijte připravenou zálivkou, tak aby se dostala mezi lístky salátu, a podávejte s tuňákem.
- 1Tuňáka nechte před příprav u 2–3 hodiny při pokojové teplotě natemperovat. Poté ho osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Smíchejte bílá a černá sezamová semínka a ve směsi obalte okraje steaků.
- 2Na rozpáleném grilu zprudka krátce opečte. Opékejte maximálně 2 minuty z obou stran a dejte stranou.
- 3V rendlíku orestujte na rozpáleném sezamovém oleji oloupaný, nastrouhaný, zázvor s oloupaným, prolisovaným česnekem, přilijte sójovou omáčku, vodu přisypte cukr a najemno nakrájenou chilli papričku. Krátce povařte a poté dochuťte limetovou šťávou.
- 4Pak choi podélně rozpulte. V hrnci přiveďte k varu vodu a 2 minuty v ní pak choi blanšírujte. Vyjměte, ponořte do ledové vody, poté důkladně osušte. Z obou stran krátce ogrilujte.
- 5Přendejte řeznou stranou nahoru na servírovací talíř, zalijte připravenou zálivkou, tak aby se dostala mezi lístky salátu, a podávejte s tuňákem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.