×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Treska po katalánsku

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Treska po katalánsku

Co budete potřebovat

5 lžic olivového oleje
Sůl
4 filety tresky
2 šalotky
2 stroužky česneku
200 g cherry rajčata
100 ml bílého vína
425 ml loupaných rajčat krájených
¼ lžičky bílého pepře
Snítka čerstvého tymiánu
Hrst čerstvé bazalky
140 g zelených oliv

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Na rozpáleném olivovém oleji opečte osolené filety tresky dozlatova. Vyjměte a přilijte do pánve zbylý olej.
Opečte nadrobno pokrájené šalotky dosklovata. Přisypte rozmělněný česnek a cherry rajčata. Za stálého míchání opékejte 3 minuty a podlijte vínem. Nechte odpařit, přidejte loupaná rajčata a okořeňte. Prohřívejte 5 minut.
Vraťte rybu, vsypte olivy a pečte 10 minut.
Plátky bagety opečte v topinkovači nebo v troubě spolu s rybou dozlatova.
Rybu v rajčatové omáčce podávejte s opečenou bagetou, posypanou čerstvým tymiánem nebo bazalkou, v doprovodu bílého vína.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Treska po katalánsku

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

5 lžic olivového oleje
Sůl
4 filety tresky
2 šalotky
2 stroužky česneku
200 g cherry rajčata
100 ml bílého vína
425 ml loupaných rajčat krájených
¼ lžičky bílého pepře
Snítka čerstvého tymiánu
Hrst čerstvé bazalky
140 g zelených oliv

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Na rozpáleném olivovém oleji opečte osolené filety tresky dozlatova. Vyjměte a přilijte do pánve zbylý olej.
Opečte nadrobno pokrájené šalotky dosklovata. Přisypte rozmělněný česnek a cherry rajčata. Za stálého míchání opékejte 3 minuty a podlijte vínem. Nechte odpařit, přidejte loupaná rajčata a okořeňte. Prohřívejte 5 minut.
Vraťte rybu, vsypte olivy a pečte 10 minut.
Plátky bagety opečte v topinkovači nebo v troubě spolu s rybou dozlatova.
Rybu v rajčatové omáčce podávejte s opečenou bagetou, posypanou čerstvým tymiánem nebo bazalkou, v doprovodu bílého vína.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty