
Salát s pečenými rajčaty a chlebem

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Rajčata cherry 500 g
- Česnek 12 strouž.
- Balzamikový ocet 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Toastový chléb světlý 250 g
- Olej olivový 80 ml
- Voda 2 plž
- Rukola 125 g
- Prosciutto 12 plát.
- Parmazán
- Rajčata cherry 500 g
- Česnek 12 strouž.
- Balzamikový ocet 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Toastový chléb světlý 250 g
- Olej olivový 80 ml
- Voda 2 plž
- Rukola 125 g
- Prosciutto 12 plát.
- Parmazán
Příprava
- 1Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C a pak se pustím do ostatního. Rajčata nakrájím na půlky, chleba natrhám na kousky a oddělím 12 stroužků česneku, ale nechám je ve slupce.
- 2Rajčata, chleba, česnek, olej a bílý balsamikový ocet dám do mísy a opatrně ale pečlivě vše promíchám. Vy-ložím plech pečícím papírem, rozprostřu na něj ochucená rajčata, chleba a česnek a peču 40 minut nebo až je chleba opečený a křupavý.
- 3Po 40 minutách vyndám z trouby, Z plechu vyberu stroužky česneku a vymačkám ze slupky pečený česnek do mísy. Pomalu k tomu přidávám olej a mixuju, až vznikne hladký krém. Nakonec ho ještě promixuju s vodou a bílým balsamikovým octem, aby nebyl hustý.
- 4Pečená rajčata přendám do mísy, proházím je s lístky rukoly a rozdělím salát na talíře. Pokapu ho česnekovým dresinkem a každou porci ozdobím třemi plátky prošuta a posypu strouhaným parmazánem.
- 5TIP: Namísto posledního dochucení parmazánem je pro milovníky svěžejší chuti skvělé nastrouhat navrch trochu citronové kůry nebo salát pokapat citronovou šťávou.
- 1Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C a pak se pustím do ostatního. Rajčata nakrájím na půlky, chleba natrhám na kousky a oddělím 12 stroužků česneku, ale nechám je ve slupce.
- 2Rajčata, chleba, česnek, olej a bílý balsamikový ocet dám do mísy a opatrně ale pečlivě vše promíchám. Vy-ložím plech pečícím papírem, rozprostřu na něj ochucená rajčata, chleba a česnek a peču 40 minut nebo až je chleba opečený a křupavý.
- 3Po 40 minutách vyndám z trouby, Z plechu vyberu stroužky česneku a vymačkám ze slupky pečený česnek do mísy. Pomalu k tomu přidávám olej a mixuju, až vznikne hladký krém. Nakonec ho ještě promixuju s vodou a bílým balsamikovým octem, aby nebyl hustý.
- 4Pečená rajčata přendám do mísy, proházím je s lístky rukoly a rozdělím salát na talíře. Pokapu ho česnekovým dresinkem a každou porci ozdobím třemi plátky prošuta a posypu strouhaným parmazánem.
- 5TIP: Namísto posledního dochucení parmazánem je pro milovníky svěžejší chuti skvělé nastrouhat navrch trochu citronové kůry nebo salát pokapat citronovou šťávou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.