Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční smažený sýr zvaný „smažák“ s domácí tatarkou
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční smažený sýr zvaný „smažák“ s domácí tatarkou

Tradiční smažený sýr zvaný „smažák“ s domácí tatarkou

Tradiční smažený sýr zvaný „smažák“ s domácí tatarkou
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Majonéza 200 g
  • Jogurt bílý 1 plž
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Kyselé okurky 2 ks
  • Kapary 2 člž
  • Sůl
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Brambory typu B 1 kg
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Citron 1/2 ks
  • Pepř
  • Eidam bloček 600 g
  • Mouka hladká 600 g
  • Strouhanka 200 g
  • Olej řepkový 400 ml
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 50 g
  • Majonéza 200 g
  • Jogurt bílý 1 plž
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Kyselé okurky 2 ks
  • Kapary 2 člž
  • Sůl
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Brambory typu B 1 kg
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Citron 1/2 ks
  • Pepř
  • Eidam bloček 600 g
  • Mouka hladká 600 g
  • Strouhanka 200 g

Příprava

1
Do misky dejte 200 g majonézy, lžíci jogurtu, lžičku hořčice, 2 lžičky scezených nakládaných kaparů. Nakrájejte nadrobno 2 nakládané okurky, očistěte jarní cibulku, nasekejte ji nadrobno a vsypte do misky k ostatním ingrediencím. Vše osolte, opepřete a zakápněte šťávou z 1⁄2 citronu. Tatarskou omáčku dobře promíchejte, přendejte do servírovací misky a dejte vychladit do lednice.
2
Všechny brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kusy. Vsypte je do hrnce a zalijte vodou, aby byly ponořené. Vodu osolte, přiveďte k varu a vařte 12 minut doměkka. Brambory slijte a přidejte k nim 50 g másla. Hrst pažitky nasekejte najemno a vsypte k bramborám. Vše promíchejte a nechte pod pokličkou, aby nevychladly.
3
Sýr nakrájejte na 4 silné plátky o váze 150 g. Do talíře vsypte 200 g mouky a plátky sýra v ní obalte z obou stran. V hlubokém talíři rozšlehejte 2 vejce a sýr v něm obalte. Nakonec sýr obalte v 200 g strouhanky. Poté znovu obalte ve vajíčku a nakonec znovu ve strouhance a dejte na tác.
4
Do hlubší pánve nalijte 400 ml oleje a rozpalte na teplotu kolem 150 °C na smažení. Sýry smažte v olejové lázni z obou stran dozlatova. Podávejte ihned na stůl spolu s pažitkovými bramborami a vychlazenou tatarskou omáčkou. Dobrou chuť.
1
Do misky dejte 200 g majonézy, lžíci jogurtu, lžičku hořčice, 2 lžičky scezených nakládaných kaparů. Nakrájejte nadrobno 2 nakládané okurky, očistěte jarní cibulku, nasekejte ji nadrobno a vsypte do misky k ostatním ingrediencím. Vše osolte, opepřete a zakápněte šťávou z 1⁄2 citronu. Tatarskou omáčku dobře promíchejte, přendejte do servírovací misky a dejte vychladit do lednice.
2
Všechny brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kusy. Vsypte je do hrnce a zalijte vodou, aby byly ponořené. Vodu osolte, přiveďte k varu a vařte 12 minut doměkka. Brambory slijte a přidejte k nim 50 g másla. Hrst pažitky nasekejte najemno a vsypte k bramborám. Vše promíchejte a nechte pod pokličkou, aby nevychladly.
3
Sýr nakrájejte na 4 silné plátky o váze 150 g. Do talíře vsypte 200 g mouky a plátky sýra v ní obalte z obou stran. V hlubokém talíři rozšlehejte 2 vejce a sýr v něm obalte. Nakonec sýr obalte v 200 g strouhanky. Poté znovu obalte ve vajíčku a nakonec znovu ve strouhance a dejte na tác.
4
Do hlubší pánve nalijte 400 ml oleje a rozpalte na teplotu kolem 150 °C na smažení. Sýry smažte v olejové lázni z obou stran dozlatova. Podávejte ihned na stůl spolu s pažitkovými bramborami a vychlazenou tatarskou omáčkou. Dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.