
Plněná rajčata z jihu francie

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Bezlepkové
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 35 g
- Olej olivový 6 plž
- Cibule šalotka 2 ks
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Rozmarýn čerstvý 3 snít.
- Česnek 3 strouž.
- Pepř
- Sůl
- Mleté maso vepřové 100 g
- Bazalka čerstvá 2 hrs.
- Rýže kulatozrnná 80 g
- Bílé víno suché 150 ml
- Rajče 8 ks
- Parmazán 80 g
- Máslo 35 g
- Olej olivový 6 plž
- Cibule šalotka 2 ks
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Rozmarýn čerstvý 3 snít.
- Česnek 3 strouž.
- Pepř
- Sůl
- Mleté maso vepřové 100 g
- Bazalka čerstvá 2 hrs.
- Rýže kulatozrnná 80 g
- Bílé víno suché 150 ml
- Rajče 8 ks
- Parmazán 80 g
Příprava
- 1Na 5 lžících olivového oleje s 5 g másla zpěňte najemno nakrájené šalotky. Přidejte tymián, rozmarýn a najemno nakrájený česnek. Po 1 minutě restování přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a opékejte 10 minut. Vsypte rýži a podlijte vínem, které nechte zcela odpařit.
- 2Nakonec vmíchejte zbylé máslo a najemno nastrouhaný sýr. Odstavte z ohně.
- 3Z větších rajčat odkrojte vrchní část. Vnitřek vykrojte a vydlabejte opatrně dužinu. Rajčata zevnitř osolte, opepřete a lehce zakapejte olivovým olejem.
- 4Z rýžové směsi vyjměte stonky bylinek. Rajčata naplňte až po okraj, vložte do zapékací mísy vytřené olivovým olejem a přiklopte vrchní částí rajčat. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 40 minut. A plněná rajčátka z Provence jsou hotová.
- 1Na 5 lžících olivového oleje s 5 g másla zpěňte najemno nakrájené šalotky. Přidejte tymián, rozmarýn a najemno nakrájený česnek. Po 1 minutě restování přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a opékejte 10 minut. Vsypte rýži a podlijte vínem, které nechte zcela odpařit.
- 2Nakonec vmíchejte zbylé máslo a najemno nastrouhaný sýr. Odstavte z ohně.
- 3Z větších rajčat odkrojte vrchní část. Vnitřek vykrojte a vydlabejte opatrně dužinu. Rajčata zevnitř osolte, opepřete a lehce zakapejte olivovým olejem.
- 4Z rýžové směsi vyjměte stonky bylinek. Rajčata naplňte až po okraj, vložte do zapékací mísy vytřené olivovým olejem a přiklopte vrchní částí rajčat. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 40 minut. A plněná rajčátka z Provence jsou hotová.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.