1
Menší hlávku zelí rozčtvrťte, odkrojte košťál a nakrájejte na nudličky. Vložte do mísy, promíchejte se lžičkou soli, promačkejte prsty a nechte 15 minut odpočinout.
2
V hrnci rozpalte lžíci sádla a orestujte na něm dozlatova oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypte zelí, najemno nastrouhanou oloupanou bramboru a kmín.
3
Přikryjte pokličkou a duste za občasného promíchání a podlití, pokud je potřeba, 10–15 minut do změknutí.
4
Přidejte lžíci vinného octa, dochuťte lžící cukru a nechte přejít varem, poté odstavte a servírujte. Dušené zelí chutná k pečené huse nebo kachně.
1
Menší hlávku zelí rozčtvrťte, odkrojte košťál a nakrájejte na nudličky. Vložte do mísy, promíchejte se lžičkou soli, promačkejte prsty a nechte 15 minut odpočinout.
2
V hrnci rozpalte lžíci sádla a orestujte na něm dozlatova oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypte zelí, najemno nastrouhanou oloupanou bramboru a kmín.
3
Přikryjte pokličkou a duste za občasného promíchání a podlití, pokud je potřeba, 10–15 minut do změknutí.
4
Přidejte lžíci vinného octa, dochuťte lžící cukru a nechte přejít varem, poté odstavte a servírujte. Dušené zelí chutná k pečené huse nebo kachně.