1
Menší hlávku zelí rozčtvrťte, odkrojte košťál a nakrájejte na nudličky.
2
Zelí vložte do mísy, promíchejte se lžičkou soli, promačkejte prsty a nechte 15 minut odpočinout.
3
V hrnci rozpalte lžíci sádla a orestujte na něm dosklovata oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí, lžičku perníkového koření, špetku pepře a přilijte 150 ml červeného vína.
4
Přikryjte pokličkou a duste za občasného promíchání a podlití, pokud je potřeba, 10–15 minut do změknutí. Poté dochuťte lžící cukru a podávejte. Toto dušené zelí perníkové koření krásně provoní.
1
Menší hlávku zelí rozčtvrťte, odkrojte košťál a nakrájejte na nudličky.
2
Zelí vložte do mísy, promíchejte se lžičkou soli, promačkejte prsty a nechte 15 minut odpočinout.
3
V hrnci rozpalte lžíci sádla a orestujte na něm dosklovata oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí, lžičku perníkového koření, špetku pepře a přilijte 150 ml červeného vína.
4
Přikryjte pokličkou a duste za občasného promíchání a podlití, pokud je potřeba, 10–15 minut do změknutí. Poté dochuťte lžící cukru a podávejte. Toto dušené zelí perníkové koření krásně provoní.