×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tmavé linecké se slaným karamelem

Inspirujte se podobnými recepty

Perník
Perník
Perník
Perník
Vánoční vepřová pečeně na...
Vánoční vepřová...
Vánoční vepřová pečeně na...
Vánoční vepřová pečeně na...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské...
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské vánočky

Tmavé linecké se slaným karamelem

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
90 g moučkového cukru
80 g mletých mandlí
3 lžíce kakaa
špetka skořice
špetka mletého hřebíčku
1 lžička strouhané citronové kůry
170 g másla
1 žloutek
Karamelová náplň
180 g bílého cukru krupice
160 ml smetany ke šlehání
2 lžičky vločkové soli

Jak na to?

Mouku smíchejte s cukrem, mandlemi, kakaem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Přidejte vychlazené máslo nakrájené na menší kostky a rychle mezi prsty promněte. Pak přidejte také žloutek a dobře propracujte. Zabalte do fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
Předehřejte troubu na 160 °C. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný 3–4 mm a vykrajujte tvary. Polovina by měla být vcelku a u druhé půlky vykrojte do středu malý otvor. Vložte do trouby a pečte 6–8 minut. Hotové nechte úplně vychladnout.
Na karamel nasypte cukr na pánev, podlijte pěti lžícemi vody a nechte zkaramelizovat. Stáhněte z plotny, za stálého míchání vlijte smetanu a dobře rozmíchejte. Nakonec posypte vločkovou solí a nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tmavé linecké se slaným karamelem

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 3 plechy
Průměrné hodnocení 3 (21)
Zaexperimentujte s touto luxusní kombinací tmavého kakaového těsta a slané karamelové náplně a vyzkoušejte linecké zase trochu jinak.

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
90 g moučkového cukru
80 g mletých mandlí
3 lžíce kakaa
špetka skořice
špetka mletého hřebíčku
1 lžička strouhané citronové kůry
170 g másla
1 žloutek
Karamelová náplň
180 g bílého cukru krupice
160 ml smetany ke šlehání
2 lžičky vločkové soli

Jak na to?

Mouku smíchejte s cukrem, mandlemi, kakaem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Přidejte vychlazené máslo nakrájené na menší kostky a rychle mezi prsty promněte. Pak přidejte také žloutek a dobře propracujte. Zabalte do fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
Předehřejte troubu na 160 °C. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný 3–4 mm a vykrajujte tvary. Polovina by měla být vcelku a u druhé půlky vykrojte do středu malý otvor. Vložte do trouby a pečte 6–8 minut. Hotové nechte úplně vychladnout.
Na karamel nasypte cukr na pánev, podlijte pěti lžícemi vody a nechte zkaramelizovat. Stáhněte z plotny, za stálého míchání vlijte smetanu a dobře rozmíchejte. Nakonec posypte vločkovou solí a nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Perník
Perník
Perník
Perník
Vánoční vepřová pečeně na...
Vánoční vepřová...
Vánoční vepřová pečeně na...
Vánoční vepřová pečeně na...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské...
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské vánočky

Inspirujte se podobnými recepty