×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tmavé linecké se slaným karamelem

Inspirujte se podobnými recepty

Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové...
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové krustě a...
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví

Tmavé linecké se slaným karamelem

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
90 g moučkového cukru
80 g mletých mandlí
3 lžíce kakaa
špetka skořice
špetka mletého hřebíčku
1 lžička strouhané citronové kůry
170 g másla
1 žloutek
Karamelová náplň
180 g bílého cukru krupice
160 ml smetany ke šlehání
2 lžičky vločkové soli

Jak na to?

Mouku smíchejte s cukrem, mandlemi, kakaem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Přidejte vychlazené máslo nakrájené na menší kostky a rychle mezi prsty promněte. Pak přidejte také žloutek a dobře propracujte. Zabalte do fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
Předehřejte troubu na 160 °C. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný 3–4 mm a vykrajujte tvary. Polovina by měla být vcelku a u druhé půlky vykrojte do středu malý otvor. Vložte do trouby a pečte 6–8 minut. Hotové nechte úplně vychladnout.
Na karamel nasypte cukr na pánev, podlijte pěti lžícemi vody a nechte zkaramelizovat. Stáhněte z plotny, za stálého míchání vlijte smetanu a dobře rozmíchejte. Nakonec posypte vločkovou solí a nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tmavé linecké se slaným karamelem

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 3 plechy
Průměrné hodnocení 3 (20)
Zaexperimentujte s touto luxusní kombinací tmavého kakaového těsta a slané karamelové náplně a vyzkoušejte linecké zase trochu jinak.

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
90 g moučkového cukru
80 g mletých mandlí
3 lžíce kakaa
špetka skořice
špetka mletého hřebíčku
1 lžička strouhané citronové kůry
170 g másla
1 žloutek
Karamelová náplň
180 g bílého cukru krupice
160 ml smetany ke šlehání
2 lžičky vločkové soli

Jak na to?

Mouku smíchejte s cukrem, mandlemi, kakaem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Přidejte vychlazené máslo nakrájené na menší kostky a rychle mezi prsty promněte. Pak přidejte také žloutek a dobře propracujte. Zabalte do fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
Předehřejte troubu na 160 °C. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný 3–4 mm a vykrajujte tvary. Polovina by měla být vcelku a u druhé půlky vykrojte do středu malý otvor. Vložte do trouby a pečte 6–8 minut. Hotové nechte úplně vychladnout.
Na karamel nasypte cukr na pánev, podlijte pěti lžícemi vody a nechte zkaramelizovat. Stáhněte z plotny, za stálého míchání vlijte smetanu a dobře rozmíchejte. Nakonec posypte vločkovou solí a nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové...
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové krustě a...
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví

Inspirujte se podobnými recepty