Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahodová buchta
Albert logoAlbert logo
Jahodová buchta

Jahodová buchta

Ideální na každodenní zpestření odpoledního čaje.
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Cukr krupicový 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Zakysaná smetana 250 g
  • Olej olivový 125 ml
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl
  • Jahody 300 g
  • Cukr moučkový 10 g
  • Cukr krupicový 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Zakysaná smetana 250 g
  • Olej olivový 125 ml
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl
  • Jahody 300 g
  • Cukr moučkový 10 g

Příprava

1
Vyložte formu o průměru 25 cm pečicím papírem. Ve větší míse ušlehejte vejce spolu s cukrem cca 5 minut, než bude hmota světlá a nadýchaná.
2
Přidejte zakysanou smetanu, olej a vanilkový extrakt. Stěrkou vše opatrně promíchejte vždy směrem odspodu nahoru.
3
Do druhé misky prosejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, přidejte špetku soli a dobře promíchejte. Směs po třetinách velmi opatrně zamíchejte do připravené mokré směsi. Pokračujte, až nakonec spojíte obě směsi v ucelené těsto.
4
Jahody očistěte a 150 g nakrájejte na plátky. Zbylé jahody přepulte. Do formy nalijte zhruba 1⁄2 těsta. Na těsto uložte plátky jahod a zalijte druhou polovinou těsta. Navrch dejte půlky jahod rozkrojenou částí dolů.
5
Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 60 minut. Po upečení nechte ještě 15–20 minut vychladit ve formě. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
1
Vyložte formu o průměru 25 cm pečicím papírem. Ve větší míse ušlehejte vejce spolu s cukrem cca 5 minut, než bude hmota světlá a nadýchaná.
2
Přidejte zakysanou smetanu, olej a vanilkový extrakt. Stěrkou vše opatrně promíchejte vždy směrem odspodu nahoru.
3
Do druhé misky prosejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, přidejte špetku soli a dobře promíchejte. Směs po třetinách velmi opatrně zamíchejte do připravené mokré směsi. Pokračujte, až nakonec spojíte obě směsi v ucelené těsto.
4
Jahody očistěte a 150 g nakrájejte na plátky. Zbylé jahody přepulte. Do formy nalijte zhruba 1⁄2 těsta. Na těsto uložte plátky jahod a zalijte druhou polovinou těsta. Navrch dejte půlky jahod rozkrojenou částí dolů.
5
Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 60 minut. Po upečení nechte ještě 15–20 minut vychladit ve formě. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.