
Velikonoční mini burgery

Snadné
16-30 minut
0/5
Velikonoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 12 porcí
- Máslo 95 g
- Mléko polotučné 100 ml
- Droždí čerstvé 10 g
- Cukr krupicový 25 g
- Sůl
- Vejce 3 ks
- Mouka hladká 300 g
- Sezam 1 plž
- Vepřové maso trhané sous-vide 550 g
- Zelí červené 1/4 ks
- Kvasný ocet 1 plž
- Vejce křepelčí 12 ks
- Mrkev 1 ks
- Salát hlávkový 1 ks
- Pepř
- Máslo 95 g
- Mléko polotučné 100 ml
- Droždí čerstvé 10 g
- Cukr krupicový 25 g
- Sůl
- Vejce 3 ks
- Mouka hladká 300 g
- Sezam 1 plž
- Vepřové maso trhané sous-vide 550 g
- Zelí červené 1/4 ks
- Kvasný ocet 1 plž
- Vejce křepelčí 12 ks
- Mrkev 1 ks
- Salát hlávkový 1 ks
- Pepř
Příprava
- 1Do odměrky nalijte 100 ml mléka a zahřejte ho v mikrovlnce na 40 °C. Na hladinu mléka rozdrobte 10 g droždí, promíchejte vidličkou a nechte vzejít kvásek, asi 10 minut. Ve druhé míse utřete stěrkou 95 g změklého másla s 12 g cukru krupice do jemné pasty. Přidejte postupně 2 vejce a zašlehejte do másla. Pak přilijte kvásek, přidejte ½ lžičky soli a 150 g mouky. Vše promíchejte. Přisypte zbylých 150 g mouky a uhněťte v robotu na hladké lepivé těsto. Přendejte ho do lehce olejem vymazané mísy a přikryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě 60 minut, až zdvojnásobí objem.
- 2Mezitím připravte ve vodní lázni trhané vepřové maso dle návodu na obalu po dobu 15 minut. Pak ho vyjměte z fólie včetně výpeku a vidličkou natrhejte. Do další mísy nakrouhejte 1/8 červeného zelí a nastrouhejte nahrubo mrkev. Posypte solí, opepřete, přidejte lžíci octa a 13 g cukru.
- 3Vykynuté těsto trochu propracujte na pracovní desce a rozdělte na 12 stejně velkých porcí. Z každé uválejte kuličku. Přendejte na plech s pečicím papírem. Bulky pomažte rozšlehaným vejcem, posypte lžičkou sezamu a nechte ještě 30 minut kynout. Poté pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
- 4Na rozpálené pánvi opečte z vajíček 12 volských ok. Upečené housky rozkrojte napůl. Na spodní polovinu dejte salát, trhané maso, vajíčko a salát a přiklopte. Mini burgery pro koledníky jsou hotové.
- 1Do odměrky nalijte 100 ml mléka a zahřejte ho v mikrovlnce na 40 °C. Na hladinu mléka rozdrobte 10 g droždí, promíchejte vidličkou a nechte vzejít kvásek, asi 10 minut. Ve druhé míse utřete stěrkou 95 g změklého másla s 12 g cukru krupice do jemné pasty. Přidejte postupně 2 vejce a zašlehejte do másla. Pak přilijte kvásek, přidejte ½ lžičky soli a 150 g mouky. Vše promíchejte. Přisypte zbylých 150 g mouky a uhněťte v robotu na hladké lepivé těsto. Přendejte ho do lehce olejem vymazané mísy a přikryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě 60 minut, až zdvojnásobí objem.
- 2Mezitím připravte ve vodní lázni trhané vepřové maso dle návodu na obalu po dobu 15 minut. Pak ho vyjměte z fólie včetně výpeku a vidličkou natrhejte. Do další mísy nakrouhejte 1/8 červeného zelí a nastrouhejte nahrubo mrkev. Posypte solí, opepřete, přidejte lžíci octa a 13 g cukru.
- 3Vykynuté těsto trochu propracujte na pracovní desce a rozdělte na 12 stejně velkých porcí. Z každé uválejte kuličku. Přendejte na plech s pečicím papírem. Bulky pomažte rozšlehaným vejcem, posypte lžičkou sezamu a nechte ještě 30 minut kynout. Poté pečte v troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
- 4Na rozpálené pánvi opečte z vajíček 12 volských ok. Upečené housky rozkrojte napůl. Na spodní polovinu dejte salát, trhané maso, vajíčko a salát a přiklopte. Mini burgery pro koledníky jsou hotové.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.