Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Tiramisu

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Tiramisu

Co budete potřebovat

1 espresso lungo
50 ml amaretta
50 ml vody
250 g dlouhých piškotů
5 vajec
100 g cukru krupice
500 g mascarpone
2 lžičky vanilkového extraktu
2 lžíce holandského kakaa

Jak na to?

1. Udělejte espresso a připravte kávovou lázeň. Vychladlou kávu, amaretto a vodu vlijte do širší misky. Namáčejte v ní piškoty z obou stran a vyskládejte je na dno nádoby na tiramisu či zapékací mísy o rozměru 30 × 21 × 5 cm.

2. Pomocí šlehače nebo kuchyňského robotu vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ve vedlejší míse našlehejte pouze 3 bílky do jemného sněhu. Ke žloutkům ručně metličkou vmíchejte mascarpone s vanilkou a nakonec opatrně vmíchejte sníh.

3. Hotový krém naneste v asi 3cm vrstvě na piškoty. Na krém poklaďte další vrstvu piškotů namočených v kávové směsi a opět zakryjte krémem.

4. Zbylý krém naneste pomocí zastřihnutého cukrářského sáčku po celé ploše tiramisu v podobě malých pusinek.

5. Dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice a před podáváním zasypte kakaem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tiramisu

Dezert Snadné Italská Sváteční Vegetariánské Videorecept Magazín 7-8/2021 Počet porcí: 1 tiramisu
(0)

Co budete potřebovat

1 espresso lungo
50 ml amaretta
50 ml vody
250 g dlouhých piškotů
5 vajec
100 g cukru krupice
500 g mascarpone
2 lžičky vanilkového extraktu
2 lžíce holandského kakaa

Jak na to?

1. Udělejte espresso a připravte kávovou lázeň. Vychladlou kávu, amaretto a vodu vlijte do širší misky. Namáčejte v ní piškoty z obou stran a vyskládejte je na dno nádoby na tiramisu či zapékací mísy o rozměru 30 × 21 × 5 cm.

2. Pomocí šlehače nebo kuchyňského robotu vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ve vedlejší míse našlehejte pouze 3 bílky do jemného sněhu. Ke žloutkům ručně metličkou vmíchejte mascarpone s vanilkou a nakonec opatrně vmíchejte sníh.

3. Hotový krém naneste v asi 3cm vrstvě na piškoty. Na krém poklaďte další vrstvu piškotů namočených v kávové směsi a opět zakryjte krémem.

4. Zbylý krém naneste pomocí zastřihnutého cukrářského sáčku po celé ploše tiramisu v podobě malých pusinek.

5. Dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice a před podáváním zasypte kakaem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty