×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Thajské kari s jasmínovou rýží

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Thajské kari s jasmínovou rýží

Co budete potřebovat

1 malá lžička olivového oleje
2 cibule
1–2 lžičky červené kari pasty
1 plechovka kokosového mléka
2 papriky (1 žlutá, 1 červená)
250 g jasmínové rýže
lístky bazalky

Jak na to?

Na pánvi rozpalte olej a přidejte na proužky pokrájené cibule. V momentě, kdy zrůžoví, vmíchejte kari pastu. Po dalších 2–3 minutách vlijte do pánve kokosové mléko a chvilku povařte. Na závěr přidejte na proužky nakrájené papriky. Povařte je jen krátce, aby stále křupaly. Ke kari se zásadně podává rýže, která stáhne ostrost omáčky. Nejlepší je jasmínová rýže. Pokrm ozdobte lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Thajské kari s jasmínovou rýží

Hlavní chod Snadné Asijská Bazalka Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (80)

Co budete potřebovat

1 malá lžička olivového oleje
2 cibule
1–2 lžičky červené kari pasty
1 plechovka kokosového mléka
2 papriky (1 žlutá, 1 červená)
250 g jasmínové rýže
lístky bazalky

Jak na to?

Na pánvi rozpalte olej a přidejte na proužky pokrájené cibule. V momentě, kdy zrůžoví, vmíchejte kari pastu. Po dalších 2–3 minutách vlijte do pánve kokosové mléko a chvilku povařte. Na závěr přidejte na proužky nakrájené papriky. Povařte je jen krátce, aby stále křupaly. Ke kari se zásadně podává rýže, která stáhne ostrost omáčky. Nejlepší je jasmínová rýže. Pokrm ozdobte lístky bazalky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Inspirujte se podobnými recepty