Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 malá lžička olivového oleje
2 cibule
1–2 lžičky červené kari pasty
1 plechovka kokosového mléka
2 papriky (1 žlutá, 1 červená)
250 g jasmínové rýže
lístky bazalky

Postup přípravy

Na pánvi rozpalte olej a přidejte na proužky pokrájené cibule. V momentě, kdy zrůžoví, vmíchejte kari pastu. Po dalších 2–3 minutách vlijte do pánve kokosové mléko a chvilku povařte. Na závěr přidejte na proužky nakrájené papriky. Povařte je jen krátce, aby stále křupaly. Ke kari se zásadně podává rýže, která stáhne ostrost omáčky. Nejlepší je jasmínová rýže. Pokrm ozdobte lístky bazalky.

Pomohl vám recept?
168hodnocení4

Další videorecepty