Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Thajská polévka s batáty

Další recepty a články

Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso...
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu

Thajská polévka s batáty

Co budete potřebovat

3 cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
300 g batátů
1 cibule
1 žlutá paprika
800 ml kokosového mléka
4 lžíce sójové omáčky
100 g rýžových nudlí
280 g uzeného tofu NP Bio
1 lžíce olivového oleje
2 jarní cibulky
2 hrsti čerstvého koriandru
2 hrsti čerstvé bazalky
1 limeta

Jak na to?

1. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek oloupejte a nadrťte. Batáty a cibuli oloupejte a nakrájejte na kostky. Papriku omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké proužky. Připravenou zeleninu dejte stranou.

2. Do hrnce vlijte 500 ml vody, kokosové mléko a sójovou omáčku. Přidejte rýžové nudle a všechnu připravenou zeleninu kromě papriky a vařte na středním ohni 10–15 minut.

3. Tofu nakrájejte na plátky a z obou stran orestujte na olivovém oleji.

4. Po uvaření vyndejte z vývaru zázvor, přidejte plátky papriky a servírujte. Ozdobte opečeným tofu, očištěnou, nasekanou jarní cibulkou, koriandrem a natrhanými lístky bazalky nasekanými nadrobno. Pokapejte limetovou šťávou na dochucení a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Thajská polévka s batáty

Polévka Velmi snadné Asijská Polévky Něco lehkého Vegetariánské Magazín 10/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

3 cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
300 g batátů
1 cibule
1 žlutá paprika
800 ml kokosového mléka
4 lžíce sójové omáčky
100 g rýžových nudlí
280 g uzeného tofu NP Bio
1 lžíce olivového oleje
2 jarní cibulky
2 hrsti čerstvého koriandru
2 hrsti čerstvé bazalky
1 limeta

Jak na to?

1. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek oloupejte a nadrťte. Batáty a cibuli oloupejte a nakrájejte na kostky. Papriku omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké proužky. Připravenou zeleninu dejte stranou.

2. Do hrnce vlijte 500 ml vody, kokosové mléko a sójovou omáčku. Přidejte rýžové nudle a všechnu připravenou zeleninu kromě papriky a vařte na středním ohni 10–15 minut.

3. Tofu nakrájejte na plátky a z obou stran orestujte na olivovém oleji.

4. Po uvaření vyndejte z vývaru zázvor, přidejte plátky papriky a servírujte. Ozdobte opečeným tofu, očištěnou, nasekanou jarní cibulkou, koriandrem a natrhanými lístky bazalky nasekanými nadrobno. Pokapejte limetovou šťávou na dochucení a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu

Inspirujte se podobnými recepty