
Grilovaný telecí špíz

Velmi snadné
16-30 minut
1/5
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 8 porcí
- Olej olivový 2 plž
- Česnek 3 strouž.
- Cibule 1 ks
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Chilli paprička 1 ks
- Červené víno 125 ml
- Telecí řízky 1 kg
- Petržel hladkolistá 2 plž
- Sůl 1 člž
- Olej olivový 2 plž
- Česnek 3 strouž.
- Cibule 1 ks
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Chilli paprička 1 ks
- Červené víno 125 ml
- Telecí řízky 1 kg
- Petržel hladkolistá 2 plž
- Sůl 1 člž
Příprava
- 1Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte 10 minut.
- 2Přidejte papriku, česnek a chilli papričku, po další minutě rovněž čerené víno (madeiru) a nechte částečně zredukovat. Sejměte z ohně a nechte zchladnout.
- 3Pak směs rozmixujte a promíchejte ji s masem, petrželkou a solí a dejte na 4 hodiny do chladničky.
- 4Maso navlékněte na jehlice nebo špejle a špízy grilujte 10 až 12 minut.
- 1Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte 10 minut.
- 2Přidejte papriku, česnek a chilli papričku, po další minutě rovněž čerené víno (madeiru) a nechte částečně zredukovat. Sejměte z ohně a nechte zchladnout.
- 3Pak směs rozmixujte a promíchejte ji s masem, petrželkou a solí a dejte na 4 hodiny do chladničky.
- 4Maso navlékněte na jehlice nebo špejle a špízy grilujte 10 až 12 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.