×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Těstoviny s karamelizovanou cibulkou a křupavou strouhankou

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Těstoviny s karamelizovanou cibulkou a křupavou strouhankou

Co budete potřebovat

2 cibule AQ
25 g másla
2–3 lžíce třtinového cukru ABio
400 g těstovin penne AQ
sůl
2 lžíce olivového oleje
140 g čerstvé strouhanky
1 stroužek česneku
5 filetů z ančoviček
100 g rukoly AQ

Jak na to?

Cibuli pokrájejte na tenká kolečka a pomalu je asi 10 minut opékejte na lžíci másla. Vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Těstoviny mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente neboli na skus, pak je sceďte a udržujte teplé. Máslo roze­hřejte spolu s olejem na mírném ohni. Vsypte strouhanku, česnek a ančovičky a opékejte 2–3 minuty dozlatova. Pak vmíchejte k těstovinám. Rozdělte na talíře, přidejte karamelizovanou cibuli a ozdobte rukolou.
Tip - Těstoviny promíchané s ančovičkami můžete ještě doladit smetanou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s karamelizovanou cibulkou a křupavou strouhankou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Vaření Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

2 cibule AQ
25 g másla
2–3 lžíce třtinového cukru ABio
400 g těstovin penne AQ
sůl
2 lžíce olivového oleje
140 g čerstvé strouhanky
1 stroužek česneku
5 filetů z ančoviček
100 g rukoly AQ

Jak na to?

Cibuli pokrájejte na tenká kolečka a pomalu je asi 10 minut opékejte na lžíci másla. Vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Těstoviny mezitím uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente neboli na skus, pak je sceďte a udržujte teplé. Máslo roze­hřejte spolu s olejem na mírném ohni. Vsypte strouhanku, česnek a ančovičky a opékejte 2–3 minuty dozlatova. Pak vmíchejte k těstovinám. Rozdělte na talíře, přidejte karamelizovanou cibuli a ozdobte rukolou.
Tip - Těstoviny promíchané s ančovičkami můžete ještě doladit smetanou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty