×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny pappardelle carbonara se šunkou

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...

Těstoviny pappardelle carbonara se šunkou

Tip do kuchyně

 

Do pánve přidejte kromě zmíněných ingrediencí ještě nadrobno nakrájený česnek. Šunku můžete nahradit panchettou nebo lepší slaninou.

Co budete potřebovat

400 g těstovin pappardelle
1 lžíce másla
300 g šunky
3 lahůdkové cibulky
4 žloutky
60 ml smetany
2–3 lžíce parmazánu
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Těstoviny carbonara jsou zaručenou klasikou, kterou si zamiluje snad každý.

1) Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

2) V pánvi rozpusťte máslo, přidejte šunku a po pár minutách i jarní cibulku a opékejte lehce dokřupava.

3) V misce dobře prošlehejte žloutky, smetanu, sýr, sůl a pepř.

4) Těstoviny sceďte a ihned přelijte vaječnou směsí a promíchejte.

5) Přidejte šunkovou směs a podávejte s petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny pappardelle carbonara se šunkou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Chuťovky Něco lehkého Vaření Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (10)

Tip do kuchyně

 

Do pánve přidejte kromě zmíněných ingrediencí ještě nadrobno nakrájený česnek. Šunku můžete nahradit panchettou nebo lepší slaninou.

Co budete potřebovat

400 g těstovin pappardelle
1 lžíce másla
300 g šunky
3 lahůdkové cibulky
4 žloutky
60 ml smetany
2–3 lžíce parmazánu
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Těstoviny carbonara jsou zaručenou klasikou, kterou si zamiluje snad každý.

1) Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

2) V pánvi rozpusťte máslo, přidejte šunku a po pár minutách i jarní cibulku a opékejte lehce dokřupava.

3) V misce dobře prošlehejte žloutky, smetanu, sýr, sůl a pepř.

4) Těstoviny sceďte a ihned přelijte vaječnou směsí a promíchejte.

5) Přidejte šunkovou směs a podávejte s petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...

Inspirujte se podobnými recepty