×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny pappardelle carbonara se šunkou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Těstoviny pappardelle carbonara se šunkou

Tip do kuchyně

 

Do pánve přidejte kromě zmíněných ingrediencí ještě nadrobno nakrájený česnek. Šunku můžete nahradit panchettou nebo lepší slaninou.

Co budete potřebovat

400 g těstovin pappardelle
1 lžíce másla
300 g šunky
3 lahůdkové cibulky
4 žloutky
60 ml smetany
2–3 lžíce parmazánu
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Těstoviny carbonara jsou zaručenou klasikou, kterou si zamiluje snad každý.

1) Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

2) V pánvi rozpusťte máslo, přidejte šunku a po pár minutách i jarní cibulku a opékejte lehce dokřupava.

3) V misce dobře prošlehejte žloutky, smetanu, sýr, sůl a pepř.

4) Těstoviny sceďte a ihned přelijte vaječnou směsí a promíchejte.

5) Přidejte šunkovou směs a podávejte s petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny pappardelle carbonara se šunkou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Chuťovky Něco lehkého Vaření Petržel kadeřavá Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (12)

Tip do kuchyně

 

Do pánve přidejte kromě zmíněných ingrediencí ještě nadrobno nakrájený česnek. Šunku můžete nahradit panchettou nebo lepší slaninou.

Co budete potřebovat

400 g těstovin pappardelle
1 lžíce másla
300 g šunky
3 lahůdkové cibulky
4 žloutky
60 ml smetany
2–3 lžíce parmazánu
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Těstoviny carbonara jsou zaručenou klasikou, kterou si zamiluje snad každý.

1) Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

2) V pánvi rozpusťte máslo, přidejte šunku a po pár minutách i jarní cibulku a opékejte lehce dokřupava.

3) V misce dobře prošlehejte žloutky, smetanu, sýr, sůl a pepř.

4) Těstoviny sceďte a ihned přelijte vaječnou směsí a promíchejte.

5) Přidejte šunkovou směs a podávejte s petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty