×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny pappardelle carbonara se šunkou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Těstoviny pappardelle carbonara se šunkou

Tip do kuchyně

 

Do pánve přidejte kromě zmíněných ingrediencí ještě nadrobno nakrájený česnek. Šunku můžete nahradit panchettou nebo lepší slaninou.

Co budete potřebovat

400 g těstovin pappardelle
1 lžíce másla
300 g šunky
3 lahůdkové cibulky
4 žloutky
60 ml smetany
2–3 lžíce parmazánu
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Těstoviny carbonara jsou zaručenou klasikou, kterou si zamiluje snad každý.

1) Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

2) V pánvi rozpusťte máslo, přidejte šunku a po pár minutách i jarní cibulku a opékejte lehce dokřupava.

3) V misce dobře prošlehejte žloutky, smetanu, sýr, sůl a pepř.

4) Těstoviny sceďte a ihned přelijte vaječnou směsí a promíchejte.

5) Přidejte šunkovou směs a podávejte s petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny pappardelle carbonara se šunkou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Chuťovky Něco lehkého Vaření Petržel kadeřavá Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (12)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Do pánve přidejte kromě zmíněných ingrediencí ještě nadrobno nakrájený česnek. Šunku můžete nahradit panchettou nebo lepší slaninou.

Co budete potřebovat

400 g těstovin pappardelle
1 lžíce másla
300 g šunky
3 lahůdkové cibulky
4 žloutky
60 ml smetany
2–3 lžíce parmazánu
sůl
pepř
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

Těstoviny carbonara jsou zaručenou klasikou, kterou si zamiluje snad každý.

1) Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

2) V pánvi rozpusťte máslo, přidejte šunku a po pár minutách i jarní cibulku a opékejte lehce dokřupava.

3) V misce dobře prošlehejte žloutky, smetanu, sýr, sůl a pepř.

4) Těstoviny sceďte a ihned přelijte vaječnou směsí a promíchejte.

5) Přidejte šunkovou směs a podávejte s petrželkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.