×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstovinový salát s rajčaty a tuňákem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Těstovinový salát s rajčaty a tuňákem

Co budete potřebovat

400 g těstovin linguine
sůl, pepř
400 g konzervovaného tuňáka v olivovém oleji
250 g červených cherry rajčat, přepůlených
250 g žlutých cherry rajčat, přepůlených
200 g zelených fazolek, spařených horkou vodou, nasekaných
1 okurka, oloupaná, nakrájená na kousky
180 g směsi oliv (černé, zelené)
2 hrsti rukoly
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
60 ml citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
30 ml octa

Jak na to?

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a promíchejte s trochou olivového oleje, aby se nelepily k sobě. Pak k nim vmíchejte okapaného a vidličkou rozporcovaného tuňáka, oba druhy rajčat, fazolky, okurku, olivy, rukolu a česnek. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Poslední čtyři ingredience našlehejte v hrnku nebo misce a pak přilévejte k salátu (nemusíte spotřebovat vše).





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstovinový salát s rajčaty a tuňákem

Velmi snadné Italská Saláty Rajče Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

400 g těstovin linguine
sůl, pepř
400 g konzervovaného tuňáka v olivovém oleji
250 g červených cherry rajčat, přepůlených
250 g žlutých cherry rajčat, přepůlených
200 g zelených fazolek, spařených horkou vodou, nasekaných
1 okurka, oloupaná, nakrájená na kousky
180 g směsi oliv (černé, zelené)
2 hrsti rukoly
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
60 ml citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
30 ml octa

Jak na to?

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a promíchejte s trochou olivového oleje, aby se nelepily k sobě. Pak k nim vmíchejte okapaného a vidličkou rozporcovaného tuňáka, oba druhy rajčat, fazolky, okurku, olivy, rukolu a česnek. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Poslední čtyři ingredience našlehejte v hrnku nebo misce a pak přilévejte k salátu (nemusíte spotřebovat vše).

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty