×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstovinový salát s rajčaty a tuňákem

Další recepty a články

Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...

Těstovinový salát s rajčaty a tuňákem

Co budete potřebovat

400 g těstovin linguine
sůl, pepř
400 g konzervovaného tuňáka v olivovém oleji
250 g červených cherry rajčat, přepůlených
250 g žlutých cherry rajčat, přepůlených
200 g zelených fazolek, spařených horkou vodou, nasekaných
1 okurka, oloupaná, nakrájená na kousky
180 g směsi oliv (černé, zelené)
2 hrsti rukoly
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
60 ml citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
30 ml octa

Jak na to?

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a promíchejte s trochou olivového oleje, aby se nelepily k sobě. Pak k nim vmíchejte okapaného a vidličkou rozporcovaného tuňáka, oba druhy rajčat, fazolky, okurku, olivy, rukolu a česnek. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Poslední čtyři ingredience našlehejte v hrnku nebo misce a pak přilévejte k salátu (nemusíte spotřebovat vše).





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstovinový salát s rajčaty a tuňákem

Velmi snadné Italská Saláty Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

400 g těstovin linguine
sůl, pepř
400 g konzervovaného tuňáka v olivovém oleji
250 g červených cherry rajčat, přepůlených
250 g žlutých cherry rajčat, přepůlených
200 g zelených fazolek, spařených horkou vodou, nasekaných
1 okurka, oloupaná, nakrájená na kousky
180 g směsi oliv (černé, zelené)
2 hrsti rukoly
1 stroužek česneku, rozmělněný
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
60 ml citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
30 ml octa

Jak na to?

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Sceďte je a promíchejte s trochou olivového oleje, aby se nelepily k sobě. Pak k nim vmíchejte okapaného a vidličkou rozporcovaného tuňáka, oba druhy rajčat, fazolky, okurku, olivy, rukolu a česnek. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Poslední čtyři ingredience našlehejte v hrnku nebo misce a pak přilévejte k salátu (nemusíte spotřebovat vše).

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Losos na salátu z nových...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...

Inspirujte se podobnými recepty