Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHalibut na kaparech s citronovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Halibut na kaparech s citronovou omáčkou

Halibut na kaparech s citronovou omáčkou

Halibut na kaparech s citronovou omáčkou
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Středomořská
Bezlepkové
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Halibut 800 g
  • Sůl
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Citron BIO 2 ks
  • Kapary 2 plž
  • Pepř
  • Petržel kudrnka 1 hrs.
  • Máslo 60 g
  • Halibut 800 g
  • Sůl
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Citron BIO 2 ks
  • Kapary 2 plž
  • Pepř
  • Petržel kudrnka 1 hrs.
  • Máslo 60 g

Příprava

1
Halibuta očistěte pod tekoucí vodou a nakrájejte na jednotlivé porce. Filety osolte.
2
V pánvi rozehřejte 30 g másla spolu s olivovým olejem. Filety vložte do pánve nejprve horní stranou. Počkejte, až se maso zatáhne, pak ho opatrně obraťte, osolte a opepřete. Opékejte na nízkém stupni asi 5 minut.
3
Citrony omyjte a jeden nakrájejte na tenké plátky a klaďte na jednotlivé filety. Rybu takto duste pod poklicí další 3 minuty. Pak filety opatrně z pánve přendejte do hrnce pod pokličku, aby zůstaly teplé.
4
Do pánve přidejte zbytek másla. Česnek prolisujte přímo do ní, aby se na másle dobře orestoval. Pak ihned přidejte šťávu z druhého citronu, kapary a nasekanou čerstvou petrželku.
5
Halibuta přendejte zpět do pánve k omáčce. Dopečte ho asi 30 vteřin na nízkém stupni a přelijte omáčkou.
6
Podávejte společně s bramborovým salátem.
1
Halibuta očistěte pod tekoucí vodou a nakrájejte na jednotlivé porce. Filety osolte.
2
V pánvi rozehřejte 30 g másla spolu s olivovým olejem. Filety vložte do pánve nejprve horní stranou. Počkejte, až se maso zatáhne, pak ho opatrně obraťte, osolte a opepřete. Opékejte na nízkém stupni asi 5 minut.
3
Citrony omyjte a jeden nakrájejte na tenké plátky a klaďte na jednotlivé filety. Rybu takto duste pod poklicí další 3 minuty. Pak filety opatrně z pánve přendejte do hrnce pod pokličku, aby zůstaly teplé.
4
Do pánve přidejte zbytek másla. Česnek prolisujte přímo do ní, aby se na másle dobře orestoval. Pak ihned přidejte šťávu z druhého citronu, kapary a nasekanou čerstvou petrželku.
5
Halibuta přendejte zpět do pánve k omáčce. Dopečte ho asi 30 vteřin na nízkém stupni a přelijte omáčkou.
6
Podávejte společně s bramborovým salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.