
Halibut na kaparech s citronovou omáčkou

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Středomořská
Bezlepkové
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Halibut 800 g
- Sůl
- Olej olivový 1 plž
- Česnek 2 strouž.
- Citron BIO 2 ks
- Kapary 2 plž
- Pepř
- Petržel kudrnka 1 hrs.
- Máslo 60 g
- Halibut 800 g
- Sůl
- Olej olivový 1 plž
- Česnek 2 strouž.
- Citron BIO 2 ks
- Kapary 2 plž
- Pepř
- Petržel kudrnka 1 hrs.
- Máslo 60 g
Příprava
- 1Halibuta očistěte pod tekoucí vodou a nakrájejte na jednotlivé porce. Filety osolte.
- 2V pánvi rozehřejte 30 g másla spolu s olivovým olejem. Filety vložte do pánve nejprve horní stranou. Počkejte, až se maso zatáhne, pak ho opatrně obraťte, osolte a opepřete. Opékejte na nízkém stupni asi 5 minut.
- 3Citrony omyjte a jeden nakrájejte na tenké plátky a klaďte na jednotlivé filety. Rybu takto duste pod poklicí další 3 minuty. Pak filety opatrně z pánve přendejte do hrnce pod pokličku, aby zůstaly teplé.
- 4Do pánve přidejte zbytek másla. Česnek prolisujte přímo do ní, aby se na másle dobře orestoval. Pak ihned přidejte šťávu z druhého citronu, kapary a nasekanou čerstvou petrželku.
- 5Halibuta přendejte zpět do pánve k omáčce. Dopečte ho asi 30 vteřin na nízkém stupni a přelijte omáčkou.
- 6Podávejte společně s bramborovým salátem.
- 1Halibuta očistěte pod tekoucí vodou a nakrájejte na jednotlivé porce. Filety osolte.
- 2V pánvi rozehřejte 30 g másla spolu s olivovým olejem. Filety vložte do pánve nejprve horní stranou. Počkejte, až se maso zatáhne, pak ho opatrně obraťte, osolte a opepřete. Opékejte na nízkém stupni asi 5 minut.
- 3Citrony omyjte a jeden nakrájejte na tenké plátky a klaďte na jednotlivé filety. Rybu takto duste pod poklicí další 3 minuty. Pak filety opatrně z pánve přendejte do hrnce pod pokličku, aby zůstaly teplé.
- 4Do pánve přidejte zbytek másla. Česnek prolisujte přímo do ní, aby se na másle dobře orestoval. Pak ihned přidejte šťávu z druhého citronu, kapary a nasekanou čerstvou petrželku.
- 5Halibuta přendejte zpět do pánve k omáčce. Dopečte ho asi 30 vteřin na nízkém stupni a přelijte omáčkou.
- 6Podávejte společně s bramborovým salátem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.