Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrůtí prsa s ledovým salátem a ořechy
Albert logoAlbert logo
  • Krůtí prsa s ledovým salátem a ořechy

Krůtí prsa s ledovým salátem a ořechy

Krůtí prsa s ledovým salátem a ořechy
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 250 ml
  • Rajský protlak 3 plž
  • Koriandr mletý 1 člž
  • Česnek sušený 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Krůtí prsní řízky 800 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Balzamikový ocet 80 ml
  • Salát ledový 300 g
  • Rajčata cherry 500 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Olej olivový 250 ml
  • Rajský protlak 3 plž
  • Koriandr mletý 1 člž
  • Česnek sušený 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Krůtí prsní řízky 800 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Balzamikový ocet 80 ml
  • Salát ledový 300 g
  • Rajčata cherry 500 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.

Příprava

1
Na marinádu smíchejte v misce 80 ml olivového oleje s rajčatovým protlakem, lžičkou sušeného koriandru, česnekem, soli a pepřem. Omyta a osušena krůtí prsa obalte marinádou a nechte přikryta 10 minut marinovat.
2
Na dresink pokrájejte nadrobno očištěnou šalotku a smíchejte ji s balsamikovým octem, prolisovaným stroužkem česneku, 150 ml olivového oleje a zbylým sušeným koriandrem a dejte stranou.
3
Omyty a osušeny ledový salát pokrájejte na proužky. Omytou okurku pokrájejte na půlkolečka, omyta rajčata rozpulte a koriandr posekejte nahrubo.
4
Zbyly olivový olej rozehřejte na pánvi a krůtí prsa opečte z obou stran přikryta dozlatova.
5
Dejte stranou a nechte stále přikryta 10 minut odpočinout.
6
Krůtí prsa pokrájejte a rozdělte do misek. Podávejte se zeleninou a čerstvým koriandrem.
7
Bohatě zakapejte dresinkem a ozdobte nasucho opraženými vlašskými ořechy.
1
Na marinádu smíchejte v misce 80 ml olivového oleje s rajčatovým protlakem, lžičkou sušeného koriandru, česnekem, soli a pepřem. Omyta a osušena krůtí prsa obalte marinádou a nechte přikryta 10 minut marinovat.
2
Na dresink pokrájejte nadrobno očištěnou šalotku a smíchejte ji s balsamikovým octem, prolisovaným stroužkem česneku, 150 ml olivového oleje a zbylým sušeným koriandrem a dejte stranou.
3
Omyty a osušeny ledový salát pokrájejte na proužky. Omytou okurku pokrájejte na půlkolečka, omyta rajčata rozpulte a koriandr posekejte nahrubo.
4
Zbyly olivový olej rozehřejte na pánvi a krůtí prsa opečte z obou stran přikryta dozlatova.
5
Dejte stranou a nechte stále přikryta 10 minut odpočinout.
6
Krůtí prsa pokrájejte a rozdělte do misek. Podávejte se zeleninou a čerstvým koriandrem.
7
Bohatě zakapejte dresinkem a ozdobte nasucho opraženými vlašskými ořechy.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.