
Tempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi
Věrohodně inspirované českou klasikou a přitom poskládané výhradně ze zdravých surovin. Voní a chutná tak báječně, že maso nebudete vůbec postrádat.

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 3 porce
- Cibule 3 ks
- Olej slunečnicový
- Česnek 4 strouž.
- Tempeh 400 g
- Škrob kukuřičný 1 plž
- Sojová omáčka 3 plž
- Mléko 150 ml
- Mouka špaldová celozrnná 250 g
- Vejce 3 ks
- Baby špenát 150 g
- Cukr krupicový 1 plž
- Kedlubna 2 ks
- Sůl
- Kmín celý 1 člž
- Brambory 1 ks
- Kvasný ocet
- Cibule 3 ks
- Olej slunečnicový
- Česnek 4 strouž.
- Tempeh 400 g
- Škrob kukuřičný 1 plž
- Sojová omáčka 3 plž
- Mléko 150 ml
- Mouka špaldová celozrnná 250 g
- Vejce 3 ks
- Baby špenát 150 g
- Cukr krupicový 1 plž
- Kedlubna 2 ks
- Sůl
- Kmín celý 1 člž
- Brambory 1 ks
Příprava
- 1Cibuli a česnek opečte na oleji. Přidejte tempeh nakrájený na větší kostky a orestujte. Zalijte 100 ml vody se škrobem a sójovou omáčkou a vařte do zhoustnutí.
- 2Smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl na těsto a přes síto na halušky protlačujte malé nočky rovnou do vroucí osolené vody. Dá se postupovat i tak, že se těsto natře na prkénko a kousky se odkrajují nožem. Špecle vařte dvě až tři minuty, vyjměte a zakápněte olejem. Na pánvi orestujte česnek, přidejte špenátové listy a smíchejte s hotovými špeclemi.
- 3Nakrájenou cibuli orestujte na oleji, potom posypte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte strouhanou kedlubnu, osolte, okmínujte, podlijte trochou vody a 10 minut duste pod pokličkou. Před uvařením vmíchejte najemno nastrouhanou bramboru a nechte pět minut dovařit. Chuť dotáhněte octem a solí.
- 1Cibuli a česnek opečte na oleji. Přidejte tempeh nakrájený na větší kostky a orestujte. Zalijte 100 ml vody se škrobem a sójovou omáčkou a vařte do zhoustnutí.
- 2Smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl na těsto a přes síto na halušky protlačujte malé nočky rovnou do vroucí osolené vody. Dá se postupovat i tak, že se těsto natře na prkénko a kousky se odkrajují nožem. Špecle vařte dvě až tři minuty, vyjměte a zakápněte olejem. Na pánvi orestujte česnek, přidejte špenátové listy a smíchejte s hotovými špeclemi.
- 3Nakrájenou cibuli orestujte na oleji, potom posypte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte strouhanou kedlubnu, osolte, okmínujte, podlijte trochou vody a 10 minut duste pod pokličkou. Před uvařením vmíchejte najemno nastrouhanou bramboru a nechte pět minut dovařit. Chuť dotáhněte octem a solí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.