ReceptyTempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi
Albert logoAlbert logo
  • Tempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi

Tempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi

Věrohodně inspirované českou klasikou a přitom poskládané výhradně ze zdravých surovin. Voní a chutná tak báječně, že maso nebudete vůbec postrádat.
Tempehové výpečky s kedlubnovým zelím a špaldovými špeclemi
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
3 porce
  • Cibule 3 ks
  • Olej slunečnicový
  • Česnek 4 strouž.
  • Tempeh 400 g
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Sojová omáčka 3 plž
  • Mléko 150 ml
  • Mouka špaldová celozrnná 250 g
  • Vejce 3 ks
  • Baby špenát 150 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Kedlubna 2 ks
  • Sůl
  • Kmín celý 1 člž
  • Brambory 1 ks
  • Kvasný ocet
  • Cibule 3 ks
  • Olej slunečnicový
  • Česnek 4 strouž.
  • Tempeh 400 g
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Sojová omáčka 3 plž
  • Mléko 150 ml
  • Mouka špaldová celozrnná 250 g
  • Vejce 3 ks
  • Baby špenát 150 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Kedlubna 2 ks
  • Sůl
  • Kmín celý 1 člž
  • Brambory 1 ks

Příprava

  1. 1
    Cibuli a česnek opečte na oleji. Přidejte tempeh nakrájený na větší kostky a orestujte. Zalijte 100 ml vody se škrobem a sójovou omáčkou a vařte do zhoustnutí.
  2. 2
    Smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl na těsto a přes síto na halušky protlačujte malé nočky rovnou do vroucí osolené vody. Dá se postupovat i tak, že se těsto natře na prkénko a kousky se odkrajují nožem. Špecle vařte dvě až tři minuty, vyjměte a zakápněte olejem. Na pánvi orestujte česnek, přidejte špenátové listy a smíchejte s hotovými špeclemi.
  3. 3
    Nakrájenou cibuli orestujte na oleji, potom posypte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte strouhanou kedlubnu, osolte, okmínujte, podlijte trochou vody a 10 minut duste pod pokličkou. Před uvařením vmíchejte najemno nastrouhanou bramboru a nechte pět minut dovařit. Chuť dotáhněte octem a solí.
  1. 1
    Cibuli a česnek opečte na oleji. Přidejte tempeh nakrájený na větší kostky a orestujte. Zalijte 100 ml vody se škrobem a sójovou omáčkou a vařte do zhoustnutí.
  2. 2
    Smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl na těsto a přes síto na halušky protlačujte malé nočky rovnou do vroucí osolené vody. Dá se postupovat i tak, že se těsto natře na prkénko a kousky se odkrajují nožem. Špecle vařte dvě až tři minuty, vyjměte a zakápněte olejem. Na pánvi orestujte česnek, přidejte špenátové listy a smíchejte s hotovými špeclemi.
  3. 3
    Nakrájenou cibuli orestujte na oleji, potom posypte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte strouhanou kedlubnu, osolte, okmínujte, podlijte trochou vody a 10 minut duste pod pokličkou. Před uvařením vmíchejte najemno nastrouhanou bramboru a nechte pět minut dovařit. Chuť dotáhněte octem a solí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Podobné recepty

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.