Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Telecí medailonky na šalvěji a bílém víně

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Vánoční vepřová pečeně na...
Vánoční vepřová...
Vánoční vepřová pečeně na...
Vánoční vepřová pečeně na...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Telecí medailonky na šalvěji a bílém víně

Co budete potřebovat

4 telecí medailonky
20 g másla
100 ml suchého bílého vína
250 ml drůbežího vývaru
10–12 lístků šalvěje
sůl
na zahuštění
2 lžičky hladké mouky
1 lžíce másla

Jak na to?

Telecí medailonky zprudka orestujte na rozpuštěném másle. Podlijte bílým vínem a nechte bublat, až se polovina tekutiny vyvaří. Potom zalijte vývarem. Přihoďte šalvěj, posolte a duste pokličkou doměkka.
Během vaření si připravte máslové hrudky na zahuštění. Máslo nechte změknout a poté zapracujte hladkou mouku. Rozdělte na několik menších kousků a nechte znovu zatuhnout v lednici.
Až bude telecí měkké, vyjměte lístky šalvěje. Do omáčky přidejte kousky másla s moukou a nechte rozpustit, aby se omáčka mírně zahustila. Občas promíchejte a po pár minutách vaření odstavte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Telecí medailonky na šalvěji a bílém víně

Hlavní chod Velmi snadné Maso Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

4 telecí medailonky
20 g másla
100 ml suchého bílého vína
250 ml drůbežího vývaru
10–12 lístků šalvěje
sůl
na zahuštění
2 lžičky hladké mouky
1 lžíce másla

Jak na to?

Telecí medailonky zprudka orestujte na rozpuštěném másle. Podlijte bílým vínem a nechte bublat, až se polovina tekutiny vyvaří. Potom zalijte vývarem. Přihoďte šalvěj, posolte a duste pokličkou doměkka.
Během vaření si připravte máslové hrudky na zahuštění. Máslo nechte změknout a poté zapracujte hladkou mouku. Rozdělte na několik menších kousků a nechte znovu zatuhnout v lednici.
Až bude telecí měkké, vyjměte lístky šalvěje. Do omáčky přidejte kousky másla s moukou a nechte rozpustit, aby se omáčka mírně zahustila. Občas promíchejte a po pár minutách vaření odstavte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Vánoční vepřová pečeně na...
Vánoční vepřová...
Vánoční vepřová pečeně na...
Vánoční vepřová pečeně na...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Inspirujte se podobnými recepty