×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Telecí medailonky na šalvěji a bílém víně

Inspirujte se podobnými recepty

Pusinkové vánoční ozdoby
Pusinkové vánoční...
Pusinkové vánoční ozdoby
Pusinkové vánoční ozdoby
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s...
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s jablkem
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček

Telecí medailonky na šalvěji a bílém víně

Co budete potřebovat

4 telecí medailonky
20 g másla
100 ml suchého bílého vína
250 ml drůbežího vývaru
10–12 lístků šalvěje
sůl
na zahuštění
2 lžičky hladké mouky
1 lžíce másla

Jak na to?

Telecí medailonky zprudka orestujte na rozpuštěném másle. Podlijte bílým vínem a nechte bublat, až se polovina tekutiny vyvaří. Potom zalijte vývarem. Přihoďte šalvěj, posolte a duste pokličkou doměkka.
Během vaření si připravte máslové hrudky na zahuštění. Máslo nechte změknout a poté zapracujte hladkou mouku. Rozdělte na několik menších kousků a nechte znovu zatuhnout v lednici.
Až bude telecí měkké, vyjměte lístky šalvěje. Do omáčky přidejte kousky másla s moukou a nechte rozpustit, aby se omáčka mírně zahustila. Občas promíchejte a po pár minutách vaření odstavte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Telecí medailonky na šalvěji a bílém víně

Hlavní chod Velmi snadné Maso Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

4 telecí medailonky
20 g másla
100 ml suchého bílého vína
250 ml drůbežího vývaru
10–12 lístků šalvěje
sůl
na zahuštění
2 lžičky hladké mouky
1 lžíce másla

Jak na to?

Telecí medailonky zprudka orestujte na rozpuštěném másle. Podlijte bílým vínem a nechte bublat, až se polovina tekutiny vyvaří. Potom zalijte vývarem. Přihoďte šalvěj, posolte a duste pokličkou doměkka.
Během vaření si připravte máslové hrudky na zahuštění. Máslo nechte změknout a poté zapracujte hladkou mouku. Rozdělte na několik menších kousků a nechte znovu zatuhnout v lednici.
Až bude telecí měkké, vyjměte lístky šalvěje. Do omáčky přidejte kousky másla s moukou a nechte rozpustit, aby se omáčka mírně zahustila. Občas promíchejte a po pár minutách vaření odstavte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pusinkové vánoční ozdoby
Pusinkové vánoční...
Pusinkové vánoční ozdoby
Pusinkové vánoční ozdoby
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s...
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s jablkem
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček

Inspirujte se podobnými recepty