
Plněná vepřová panenka s chřestem

Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 40 g
- Vepřová panenská svíčková 600 g
- Pepř
- Šunka plátky 4 plát.
- Sůl
- Mozzarella 1 ks
- Polenta 150 g
- Sušená rajčata 1 hrs.
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Olej olivový 3 plž
- Chřest zelený 150 g
- Citronová šťáva 15 ml
- Vývar zeleninový 200 ml
- Bílé víno suché 150 ml
- Mouka hladká 1 plž
- Máslo 40 g
- Vepřová panenská svíčková 600 g
- Pepř
- Šunka plátky 4 plát.
- Sůl
- Mozzarella 1 ks
- Polenta 150 g
- Sušená rajčata 1 hrs.
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Olej olivový 3 plž
- Chřest zelený 150 g
- Citronová šťáva 15 ml
- Vývar zeleninový 200 ml
- Bílé víno suché 150 ml
Příprava
- 1Panenku podélně nařízněte, osolte a opepřete. Vyložte šunkou, mozzarellou, rajčaty a bylinkami. Zabalte a zafixujte kuchyňským provázkem. Rozehřejte troubu na 200 °C horkovzduch + gril. Polentu uvařte dle návodu na obalu. Pekáč vyložte pečicím papírem, vložte na něj chřest, osolte, opepřete, zakápněte olejem a šťávou z citronu. Na rozpáleném oleji nechte maso zatáhnout. Panenku zabalte do alobalu, vložte do trouby na spodní příčku, na horní příčku dejte pekáč s chřestem. Pečte současně 10 minut. Zapékací misky vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Přelijte do nich polentu a přidejte do trouby vedle chřestu. Z pánve slijte přebytečný olej, výpek podlijte vínem, nechte odpařit, podlijte vývarem a za občasného míchání redukujte do zhoustnutí. Opepřete. Máslo a mouku utřete a utvořte kuličku, kterou nechte ve šťávě rozpustit do krémové konzistence omáčky. Panenku vyjměte, zbavte alobalu a provázku, nakrájejte na plátky. Podávejte s omáčkou, grilovaným chřestem a polentou.
- 1Panenku podélně nařízněte, osolte a opepřete. Vyložte šunkou, mozzarellou, rajčaty a bylinkami. Zabalte a zafixujte kuchyňským provázkem. Rozehřejte troubu na 200 °C horkovzduch + gril. Polentu uvařte dle návodu na obalu. Pekáč vyložte pečicím papírem, vložte na něj chřest, osolte, opepřete, zakápněte olejem a šťávou z citronu. Na rozpáleném oleji nechte maso zatáhnout. Panenku zabalte do alobalu, vložte do trouby na spodní příčku, na horní příčku dejte pekáč s chřestem. Pečte současně 10 minut. Zapékací misky vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Přelijte do nich polentu a přidejte do trouby vedle chřestu. Z pánve slijte přebytečný olej, výpek podlijte vínem, nechte odpařit, podlijte vývarem a za občasného míchání redukujte do zhoustnutí. Opepřete. Máslo a mouku utřete a utvořte kuličku, kterou nechte ve šťávě rozpustit do krémové konzistence omáčky. Panenku vyjměte, zbavte alobalu a provázku, nakrájejte na plátky. Podávejte s omáčkou, grilovaným chřestem a polentou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.