Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

50 g másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
30 g ementálu, nastrouhaného + 40 g navíc
8 plátků chleba, bez kůrky
dijonská hořčice na potření
200 g šunky

Postup přípravy

1) V pánvi nechte na středním plameni rozpustit 30 g másla. Přidejte mouku a opékejte 1 až 2 minuty do světlé jíšky.

2) Postupně přilévejte mléko a vsypte 30 g ementálu a za stálého míchání vařte 3 až 4 minuty, dokud směs nezhosutne. Dejte stranou.

3) Polovinu chlebů potřete dijonskou hořčicí, posypejte sýrem a poklaďte plátky šunky.

4) Zbylé chleby namočte do sýrového bešamelu a přiklopte jimi chleby se šunkou.

5) Pak sendviče namažte z obou stran máslem a opečte na rozpálené pánvi. Zhruba 2 až 3 minuty z každé strany.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty