
Hráškové suflé s parmazánem

Snadné
46-60 minut
3/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 50 g
- Olej olivový 1 plž
- Pórek 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Hrášek mražený 180 g
- Mléko 310 ml
- Mouka hladká 2 plž
- Parmazán 140 g
- Vejce 4 ks
- Máslo 50 g
- Olej olivový 1 plž
- Pórek 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Hrášek mražený 180 g
- Mléko 310 ml
- Mouka hladká 2 plž
- Parmazán 140 g
- Vejce 4 ks
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180°C. V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm doměkka pórek. Osolte ho, opepřete, vmíchejte trochu rozmrzlý hrášek a vlijte mléko. Přiveďte k varu a povařte 2 minuty. Pak stáhněte z ohně a ve vhodné nádobě rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
- 2V čisté hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte mouku a míchejte 1–2 minuty. Stáhněte oheň na minimum, přimíchejte hráškovo-pórkovou směs a asi 10 minut vařte do zhoustnutí. Pak ji přesuňte do velké mísy a nechte 5 minut odpočívat.
- 3Rozpuštěným máslem vymažte 4 větší nebo 8 menších nádobek na suflé a vysypte je parmazánem. K hráškové směsi přidejte žloutky a zbývající parmazán a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Ve třech dávkách ho opatrně přimíchejte k hráškové směsi. Hmotu rozdělte do připravených nádob a okraje objeďte prstem asi do půlcentimetrové hloubky. Misky položte na plech a vložte do trouby. Pečte 25 minut, suflé by mělo vyběhnout a zezlátnout. Posypte zbylým parmazánem a ihned podávejte.
- 1Předehřejte troubu na 180°C. V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm doměkka pórek. Osolte ho, opepřete, vmíchejte trochu rozmrzlý hrášek a vlijte mléko. Přiveďte k varu a povařte 2 minuty. Pak stáhněte z ohně a ve vhodné nádobě rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
- 2V čisté hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte mouku a míchejte 1–2 minuty. Stáhněte oheň na minimum, přimíchejte hráškovo-pórkovou směs a asi 10 minut vařte do zhoustnutí. Pak ji přesuňte do velké mísy a nechte 5 minut odpočívat.
- 3Rozpuštěným máslem vymažte 4 větší nebo 8 menších nádobek na suflé a vysypte je parmazánem. K hráškové směsi přidejte žloutky a zbývající parmazán a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Ve třech dávkách ho opatrně přimíchejte k hráškové směsi. Hmotu rozdělte do připravených nádob a okraje objeďte prstem asi do půlcentimetrové hloubky. Misky položte na plech a vložte do trouby. Pečte 25 minut, suflé by mělo vyběhnout a zezlátnout. Posypte zbylým parmazánem a ihned podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.