×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sýrová kolínka s rajčaty a šunkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Sýrová kolínka s rajčaty a šunkou

Co budete potřebovat

300 g kolínek ES
1 svazek jarní cibulky, nasekaný najemno
550 ml polotučného mléka AQ
15 g kukuřičného škrobu (nebo obyčejné hladké mouky)
1 lžička dijonské hořčice
1 stroužek česneku, rozmělněný
25 g parmazánu, nastrouhaného
140 g eidamu, nastrouhaného
sůl, pepř
150 g šunky, na nudličky
2 hrsti mraženého hrášku AQ
350 g cherry rajčat AQ, přepůlených
25 g čerstvé strouhanky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Kolínka uvařte podle návodu na obalu, aby byla al dente neboli na skus. Na poslední dvě minuty přidejte k vařícím se těstovinám jarní cibulku. Mezitím připravte omáčku. Tri lžíce mléka smíchejte s kukuřičným škrobem a hořčicí. Zbývající mléko zahřejte spolu s česnekem a do horkého mléka vmíchejte škrobovou směs, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Sejměte z ohně a vmíchejte parmazán, dvě třetiny eidamu a podle chuti opepřete. Kolínka s jarní cibulkou dobře sceďte, za stálého promíchávání je nechte oschnout, pak je vmíchejte do sýrové omáčky, přidejte šunku a hrášek, promíchejte a poté opatrně přendejte do zapékací mísy o rozměrech zhruba 20 x 30 cm. Navrch vyskládejte rajčátka řeznou stranou navrch, posypejte zbylým sýrem smíchaným se strouhankou a pečte dvacet minut. Poté ještě pět až deset minut grilujte, aby strouhanka byla krásně křupavá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sýrová kolínka s rajčaty a šunkou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Rajče Magazín 10/2011
(0)

Co budete potřebovat

300 g kolínek ES
1 svazek jarní cibulky, nasekaný najemno
550 ml polotučného mléka AQ
15 g kukuřičného škrobu (nebo obyčejné hladké mouky)
1 lžička dijonské hořčice
1 stroužek česneku, rozmělněný
25 g parmazánu, nastrouhaného
140 g eidamu, nastrouhaného
sůl, pepř
150 g šunky, na nudličky
2 hrsti mraženého hrášku AQ
350 g cherry rajčat AQ, přepůlených
25 g čerstvé strouhanky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Kolínka uvařte podle návodu na obalu, aby byla al dente neboli na skus. Na poslední dvě minuty přidejte k vařícím se těstovinám jarní cibulku. Mezitím připravte omáčku. Tri lžíce mléka smíchejte s kukuřičným škrobem a hořčicí. Zbývající mléko zahřejte spolu s česnekem a do horkého mléka vmíchejte škrobovou směs, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Sejměte z ohně a vmíchejte parmazán, dvě třetiny eidamu a podle chuti opepřete. Kolínka s jarní cibulkou dobře sceďte, za stálého promíchávání je nechte oschnout, pak je vmíchejte do sýrové omáčky, přidejte šunku a hrášek, promíchejte a poté opatrně přendejte do zapékací mísy o rozměrech zhruba 20 x 30 cm. Navrch vyskládejte rajčátka řeznou stranou navrch, posypejte zbylým sýrem smíchaným se strouhankou a pečte dvacet minut. Poté ještě pět až deset minut grilujte, aby strouhanka byla krásně křupavá.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty