×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sýrová kolínka s rajčaty a šunkou

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Sýrová kolínka s rajčaty a šunkou

Co budete potřebovat

300 g kolínek ES
1 svazek jarní cibulky, nasekaný najemno
550 ml polotučného mléka AQ
15 g kukuřičného škrobu (nebo obyčejné hladké mouky)
1 lžička dijonské hořčice
1 stroužek česneku, rozmělněný
25 g parmazánu, nastrouhaného
140 g eidamu, nastrouhaného
sůl, pepř
150 g šunky, na nudličky
2 hrsti mraženého hrášku AQ
350 g cherry rajčat AQ, přepůlených
25 g čerstvé strouhanky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Kolínka uvařte podle návodu na obalu, aby byla al dente neboli na skus. Na poslední dvě minuty přidejte k vařícím se těstovinám jarní cibulku. Mezitím připravte omáčku. Tri lžíce mléka smíchejte s kukuřičným škrobem a hořčicí. Zbývající mléko zahřejte spolu s česnekem a do horkého mléka vmíchejte škrobovou směs, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Sejměte z ohně a vmíchejte parmazán, dvě třetiny eidamu a podle chuti opepřete. Kolínka s jarní cibulkou dobře sceďte, za stálého promíchávání je nechte oschnout, pak je vmíchejte do sýrové omáčky, přidejte šunku a hrášek, promíchejte a poté opatrně přendejte do zapékací mísy o rozměrech zhruba 20 x 30 cm. Navrch vyskládejte rajčátka řeznou stranou navrch, posypejte zbylým sýrem smíchaným se strouhankou a pečte dvacet minut. Poté ještě pět až deset minut grilujte, aby strouhanka byla krásně křupavá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sýrová kolínka s rajčaty a šunkou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Magazín 10/2011
(0)

Co budete potřebovat

300 g kolínek ES
1 svazek jarní cibulky, nasekaný najemno
550 ml polotučného mléka AQ
15 g kukuřičného škrobu (nebo obyčejné hladké mouky)
1 lžička dijonské hořčice
1 stroužek česneku, rozmělněný
25 g parmazánu, nastrouhaného
140 g eidamu, nastrouhaného
sůl, pepř
150 g šunky, na nudličky
2 hrsti mraženého hrášku AQ
350 g cherry rajčat AQ, přepůlených
25 g čerstvé strouhanky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Kolínka uvařte podle návodu na obalu, aby byla al dente neboli na skus. Na poslední dvě minuty přidejte k vařícím se těstovinám jarní cibulku. Mezitím připravte omáčku. Tri lžíce mléka smíchejte s kukuřičným škrobem a hořčicí. Zbývající mléko zahřejte spolu s česnekem a do horkého mléka vmíchejte škrobovou směs, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Sejměte z ohně a vmíchejte parmazán, dvě třetiny eidamu a podle chuti opepřete. Kolínka s jarní cibulkou dobře sceďte, za stálého promíchávání je nechte oschnout, pak je vmíchejte do sýrové omáčky, přidejte šunku a hrášek, promíchejte a poté opatrně přendejte do zapékací mísy o rozměrech zhruba 20 x 30 cm. Navrch vyskládejte rajčátka řeznou stranou navrch, posypejte zbylým sýrem smíchaným se strouhankou a pečte dvacet minut. Poté ještě pět až deset minut grilujte, aby strouhanka byla krásně křupavá.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty