Svěží salát plný jara i chřestu
Ingredience
2 | šalotky |
sůl | |
3 | lžíce bílého vinného octa |
500 g | brambor typu A |
250 g | zelených fazolek |
300 g | zeleného chřestu |
6 | vajec |
1 | hrst čerstvé bazalky |
1 | hrst čerstvého kopru |
2 | stroužky česneku |
1 | lžíce kaparů |
200 g | majonézy |
1 | citron |
1 | salátová okurka |
½ | pak choi |
1 | hrst čerstvé petržele |
Postup přípravy
1. Oloupejte 2 šalotky, nakrájejte je na kolečka a rozeberte na kroužky. Vložte do zavařovací sklenice, přisypte ½ lžičky soli a zalijte 3 lžícemi vinného octa tak, aby byla šalotka ponořena. Zavíčkujte a protřepejte, aby se sůl rozpustila. Nechte 15 minut odležet.
2. Mezitím 500 g očištěných a umytých brambor vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte cca 15 minut doměkka. Děrovanou lžící brambory vyjměte a nechte vychladnout. U 250 g fazolek a 300 g chřestu uřízněte konce a překrojte je napůl. Vsypte je do vroucí vody po bramborách a vařte 3 minuty, dokud nebudou jasně zelené a křupavé. Sceďte a propláchněte kvůli zachování barvy studenou vodou. Do kastrolku s vroucí vodou vložte 6 vajec a vařte je 7 minut nahniličko. Vychladlá vejce oloupejte a rozkrojte napůl.
3. Připravte dresink. V robotu rozmixujte hrst bazalky, kopru, 2 oloupané stroužky česneku, 1 lžíci scezených kaparů, ½ lžičky soli a 200 g majonézy. Dochuťte 2 lžícemi citronové šťávy a dle chuti ještě solí.
4. Vychladlé brambory a omytou okurku nakrájejte na kolečka a dejte do velké mísy. Přidejte fazolky a chřest a na kousky nakrájené omyté pak choi. Opatrně promíchejte s dresinkem. Naloženou šalotku sceďte a přidejte do salátu. Posypte nasekanou petrželí a ozdobte připravenými vejci. A s chutí do jara.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY