Švestkový salát s restovanými hrozny a kozím sýrem
Ingredience
100 g | vlašských ořechů |
1 | lžíce cukru krupice |
20 g | másla |
2 | lžíce olivového oleje |
300 g | červeného hroznového vína |
1 | citron |
1 | lžíce balzamikového glazé |
1 | lžíce medu |
1 | lžička hrubozrnné hořčice |
sůl | |
pepř | |
125 g | rukoly |
125 g | polníčku |
300 g | švestek z Tržnice u Alberta |
200 g | čerstvého kozího sýra |
Postup přípravy
1. Ořechy nasucho orestujte v rozehřáté pánvi. Vsypte cukr, na mírném ohni nechte zkaramelizovat a dejte stranou.
2. V jiné pánvi rozehřejte máslo a lžíci olivového oleje. Vsypte kuličky hroznového vína a restujte 15 minut. Přidejte lžíci vymačkané citronové šťávy a nechte prohřát. Víno vyjměte a šťávu z pánve přelijte do misky. Promíchejte se zbytkem oleje, balzamikovým glazé, medem, hořčicí a špetkou soli a pepře.
3. Do velké mísy vložte rukolu, polníček, vypeckované švestky nakrájené na čtvrtky, orestované víno a promíchejte s připravenou zálivkou. Posypte na kostičky nakrájeným kozím sýrem a zkaramelizovanými ořechy.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY