Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Švestkový salát s restovanými hrozny  a kozím sýrem

Švestkový salát s restovanými hrozny a kozím sýrem

Ingredience

100 g vlašských ořechů
1 lžíce cukru krupice
20 g másla
2 lžíce olivového oleje
300 g červeného hroznového vína
1 citron
1 lžíce balzamikového glazé
1 lžíce medu
1 lžička hrubozrnné hořčice
sůl
pepř
125 g rukoly
125 g polníčku
300 g švestek z Tržnice u Alberta
200 g čerstvého kozího sýra

Postup přípravy

1. Ořechy nasucho orestujte v rozehřáté pánvi. Vsypte cukr, na mírném ohni nechte zkaramelizovat a dejte stranou.

2. V jiné pánvi rozehřejte máslo a lžíci olivového oleje. Vsypte kuličky hroznového vína a restujte 15 minut. Přidejte lžíci vymačkané citronové šťávy a nechte prohřát. Víno vyjměte a šťávu z pánve přelijte do misky. Promíchejte se zbytkem oleje, balzamikovým glazé, medem, hořčicí a špetkou soli a pepře.

3. Do velké mísy vložte rukolu, polníček, vypeckované švestky nakrájené na čtvrtky, orestované víno a promíchejte s připravenou zálivkou. Posypte na kostičky nakrájeným kozím sýrem a zkaramelizovanými ořechy.

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty