
Švestkový salát s restovanými hrozny a kozím sýrem
Ingredience
100 g | vlašských ořechů |
1 | lžíce cukru krupice |
20 g | másla |
2 | lžíce olivového oleje |
300 g | červeného hroznového vína |
1 | citron |
1 | lžíce balzamikového glazé |
1 | lžíce medu |
1 | lžička hrubozrnné hořčice |
sůl | |
pepř | |
125 g | rukoly |
125 g | polníčku |
300 g | švestek z Tržnice u Alberta |
200 g | čerstvého kozího sýra |
Postup přípravy
1. Ořechy nasucho orestujte v rozehřáté pánvi. Vsypte cukr, na mírném ohni nechte zkaramelizovat a dejte stranou.
2. V jiné pánvi rozehřejte máslo a lžíci olivového oleje. Vsypte kuličky hroznového vína a restujte 15 minut. Přidejte lžíci vymačkané citronové šťávy a nechte prohřát. Víno vyjměte a šťávu z pánve přelijte do misky. Promíchejte se zbytkem oleje, balzamikovým glazé, medem, hořčicí a špetkou soli a pepře.
3. Do velké mísy vložte rukolu, polníček, vypeckované švestky nakrájené na čtvrtky, orestované víno a promíchejte s připravenou zálivkou. Posypte na kostičky nakrájeným kozím sýrem a zkaramelizovanými ořechy.
Pomohl vám recept?
1hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod