Švestkový koláč na plech
Ingredience
200 ml | zakysané smetany |
85 g | krupicového cukru |
1 | sáček vanilkového cukru |
2 | vejce |
5 | lžic rozpuštěného másla |
180 g | polohrubé mouky |
1/2 | sáčku prášku do pečiva |
1 kg | švestek |
máslo | |
mouka | |
Drobenka: | |
---|---|
80 g | polohrubé mouky |
50 g | moučkového cukru |
50 g | másla |
1/2 | lžičky skořice |
mandlové lupínky |
Postup přípravy
1.V míse promíchám pěkně dohladka zakysanou smetanu, krupicový cukr, vanilkový cukr, vejce a rozpuštěné máslo. V druhé, menší misce promíchám mouku s práškem do pečiva, nasypu je do těsta a vše pečlivě spojím.
2.Pekáček nebo zapékací mísu o rozměru 20 x 30 cm důkladně vymažu máslem, vysypu hrubou moukou, vliju do něj těsto a rovnoměrně ho rozetřu.
3.Předehřeju si troubu na 180 °C. Švestky vypeckuju, rozkrojím je napůl a slupkou dolů je rozprostřu na těsto, aby byla celá plocha pokrytá.
4.V míse špičkami prstů propracuju mouku s cukrem, máslem a skořicí na drobenku. Drobenkou pak posypu koláč. A úplně navrch rozhodím mandlové lupínky. Koláč peču v troubě asi 50 minut.
Tip - Tenhle koláč se dá udělat skoro z každého ovoce. Dobré jsou meruňky, hrušky, borůvky, rebarbora. Právě to, co zrovna uzrálo.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY