
Pečený nektarinkový koláč s mandlemi

Náročné
46-60 minut
5/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 70 g
- Cukr krupicový 90 g
- Mléko 80 ml
- Droždí sušené 1 člž
- Mouka hladká 170 g
- Nektarinka 5 ks
- Vaječný žloutek 1 ks
- Javorový sirup 2 plž
- Cukr moučkový
- Mandle mleté 75 g
- Vejce 1 ks
- Máslo 70 g
- Cukr krupicový 90 g
- Mléko 80 ml
- Droždí sušené 1 člž
- Mouka hladká 170 g
- Nektarinka 5 ks
- Vaječný žloutek 1 ks
- Javorový sirup 2 plž
- Cukr moučkový
- Mandle mleté 75 g
- Vejce 1 ks
Příprava
- 1Nejprve udělejte mandlový základ:
- 2Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.
- 3Troubu předehřejte na 175 °C.
- 4V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.
- 5Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.
- 6Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.
- 7Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.
- 8Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.
- 9Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.
- 10Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.
- 11Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.
- 1Nejprve udělejte mandlový základ:
- 2Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.
- 3Troubu předehřejte na 175 °C.
- 4V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.
- 5Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.
- 6Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.
- 7Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.
- 8Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.
- 9Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.
- 10Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.
- 11Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.