Svatomartinská husa na podzimním ovoci s lokšemi a zelím
Ingredience
1 | husa |
sůl | |
2 | lžíce kmínu Kotányi |
10 | švestek |
3 | jablka |
1 | cibule |
1 | lžíce sádla |
5 g | cukru krystalu |
2 | sklenice červeného zelí |
1 | lžíce brusinek ve skle |
1 kg | brambor |
300 g | hladké mouky |
Postup přípravy
1. Husu omyjte zvenku i zevnitř a osušte papírovým ubrouskem. Pak ji osolte a posypte kmínem. Husu vložte do pekáčku prsy nahoru a podlijte na 3 cm vodou. Vložte ji do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte 15 minut. Pak teplotu snižte na 180 °C, přikryjte husu alobalem a za občasného přelévání výpekem pečte další 2 hodiny.
2. Omyté švestky a jablka rozpulte, vypeckujte a 2 jablka pokrájejte na čtvrtiny. Přidejte k huse v polovině pečení.
3. Očištěnou cibuli pokrájejte na kostičky a opečte na lžíci sádla dozlatova. Vsypte lžičku cukru a nechte trochu zkaramelizovat. Přidejte okapané zelí, oloupané a nastrouhané jablko a brusinky. Duste 30 minut.
4. Brambory omyjte a uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout a oloupejte. Nastrouhejte je na jemném struhadle, v míse smíchejte s moukou a solí a vypracujte těsto. Těsto nakrájejte na stejně velké bochánky a na pomoučené ploše je vyválejte na tenkou placku. Opečte ji na rozehřáté pánvi z obou stran, dokud se neobjeví puchýřky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY