×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sváteční kachna se zelím

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Sváteční kachna se zelím

Co budete potřebovat

1 kachna chlazená
Sůl
2 lžíce celého kmínu
2 jablka
640 g červeného sterilovaného zelí
2 šišky bramborového knedlíku
1 kachna chlazená
Sůl
2 lžíce celého kmínu
2 jablka
640 g červeného sterilovaného zelí
2 šišky bramborového knedlíku

Jak na to?

1. Opláchnutou kachnu osolte a okmínujte. Nechte odležet přes noc v lednici. Před pečením ji nechte odstát při pokojové teplotě.
2. Troubu předehřejte na 120 °C spodní ohřev. Do kachny vložte jablka a přemístěte ji do pekáče zády vzhůru. Zakryjte a pečte 2 hodiny.

3. Zvyšte teplotu na 140 °C a pečte další 1,5 hodiny. Čas od času kůži kachny propíchejte vidličkou, aby vytekl přebytečný tuk.

4. Teplotu zvyšte na 180 °C horní a spodní ohřev. Pečte dozlatova.

5. Naporcovanou kachnu podávejte se zelím, bramborovým knedlíkem a pivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sváteční kachna se zelím

Hlavní chod Náročné Česká Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 kachna chlazená
Sůl
2 lžíce celého kmínu
2 jablka
640 g červeného sterilovaného zelí
2 šišky bramborového knedlíku
1 kachna chlazená
Sůl
2 lžíce celého kmínu
2 jablka
640 g červeného sterilovaného zelí
2 šišky bramborového knedlíku

Jak na to?

1. Opláchnutou kachnu osolte a okmínujte. Nechte odležet přes noc v lednici. Před pečením ji nechte odstát při pokojové teplotě.
2. Troubu předehřejte na 120 °C spodní ohřev. Do kachny vložte jablka a přemístěte ji do pekáče zády vzhůru. Zakryjte a pečte 2 hodiny.

3. Zvyšte teplotu na 140 °C a pečte další 1,5 hodiny. Čas od času kůži kachny propíchejte vidličkou, aby vytekl přebytečný tuk.

4. Teplotu zvyšte na 180 °C horní a spodní ohřev. Pečte dozlatova.

5. Naporcovanou kachnu podávejte se zelím, bramborovým knedlíkem a pivem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty