×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sváteční kachna

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Sváteční kachna

Co budete potřebovat

Kachna:
1 chlazená kachna
1–2 lžičky soli
1 lžička kmínu
 
Knedlíky:
500 g hrubé mouky
1 sáček sušeného droždí
1 lžička soli
200 ml vlažné vody
1 vejce
1 rohlík pokrájený na kostičky
 
Červené zelí:
1 lžíce sádla
1 cibule, jemně nasekaná
2 lžíce cukru krystal
1 badyán
4 hřebíčky
1 kousek celé skořice
1 hlávka červeného zelí, jemně nastrouhaného
1 lžíce octa
 sůl

Jak na to?

Kachnu zevnitř i zvenku důkladně omyjte, nechte okapat, případně osušte papírovou utěrkou. Předehřejte troubu na 120 °C. Řádně ze všech stran i zevnitř osolte. Okmínujte a vložte hřbetem dolů do uzavíratelné pečicí nádoby. Podlijte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte pět až šest hodin. Poté odejměte víko, kachnu na případných tučných místech propíchejte, přidejte teplotu na 200 °C a dopečte dozlatova. Pro přípravu knedlíků smíchejte mouku, droždí a sůl, vlijte ve vodě rozkvedlané vejce a vypracujte těsto. Přidejte rohlík a zapracujte. Nechte kynout 30 minut. Poté z těsta vytvořte dvě šišky a nechte pod utěrkou ještě 20 minut dokynout. Vařte 10 minut, otočte a vařte dalších 10 minut. Hotové knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte. Na rozpáleném sádle orestujte cibuli, zasypte cukrem, promíchejte a přidejte koření. Po chvilce vsypte zelí, podlijte vodou a duste 30 minut. Přilijte ocet, osolte, případně dle chuti doslaďte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sváteční kachna

Hlavní chod Náročné Česká Maso Bez laktózy Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

Kachna:
1 chlazená kachna
1–2 lžičky soli
1 lžička kmínu
 
Knedlíky:
500 g hrubé mouky
1 sáček sušeného droždí
1 lžička soli
200 ml vlažné vody
1 vejce
1 rohlík pokrájený na kostičky
 
Červené zelí:
1 lžíce sádla
1 cibule, jemně nasekaná
2 lžíce cukru krystal
1 badyán
4 hřebíčky
1 kousek celé skořice
1 hlávka červeného zelí, jemně nastrouhaného
1 lžíce octa
 sůl

Jak na to?

Kachnu zevnitř i zvenku důkladně omyjte, nechte okapat, případně osušte papírovou utěrkou. Předehřejte troubu na 120 °C. Řádně ze všech stran i zevnitř osolte. Okmínujte a vložte hřbetem dolů do uzavíratelné pečicí nádoby. Podlijte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte pět až šest hodin. Poté odejměte víko, kachnu na případných tučných místech propíchejte, přidejte teplotu na 200 °C a dopečte dozlatova. Pro přípravu knedlíků smíchejte mouku, droždí a sůl, vlijte ve vodě rozkvedlané vejce a vypracujte těsto. Přidejte rohlík a zapracujte. Nechte kynout 30 minut. Poté z těsta vytvořte dvě šišky a nechte pod utěrkou ještě 20 minut dokynout. Vařte 10 minut, otočte a vařte dalších 10 minut. Hotové knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte. Na rozpáleném sádle orestujte cibuli, zasypte cukrem, promíchejte a přidejte koření. Po chvilce vsypte zelí, podlijte vodou a duste 30 minut. Přilijte ocet, osolte, případně dle chuti doslaďte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty