
Pizza s chřestem a kozím sýrem

Snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Jaro
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Droždí sušené 2 člž
- Cukr krupicový 1/2 člž
- Sůl 1/2 člž
- Kmín celý 1 člž
- Mouka hladká 150 g
- Ricotta 200 g
- Olej olivový 1,5 plž
- Kozí sýr 75 g
- Chřest zelený 100 g
- Parmazán 40 g
- Cuketa 150 g
- Vejce 3 ks
- Pepř
- Droždí sušené 2 člž
- Cukr krupicový 1/2 člž
- Sůl 1/2 člž
- Kmín celý 1 člž
- Mouka hladká 150 g
- Ricotta 200 g
- Olej olivový 1,5 plž
- Kozí sýr 75 g
- Chřest zelený 100 g
- Parmazán 40 g
- Cuketa 150 g
- Vejce 3 ks
- Pepř
Příprava
- 1Začněte těstem. V misce promíchejte droždí a cukr se 125 ml vlažné vody. Na teplém místě by měl do 5 minut vzejít kvásek.
- 2Do větší mísy vsypte mouku, kmín, sůl a olej, uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte kvásek. Rukama uhněťte na pomoučněné pracovní ploše hladké pružné těsto.
- 3Vložte ho do lehce předehřáté misky, zakryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 20–30 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Potom z něj vytvarujte kruh o průměru 28 cm.
- 4Předehřejte gril v troubě na 180°C. Do pánve o průměru 28 cm s ohnivzdornou rukojetí dejte ½ lžíce oleje a rozpalte ho na plotně na středním ohni.
- 5V misce smíchejte ricottu, kozí sýr a parmazán. Do pánve vložte těsto, potřete ho sýrovou směsí, poklaďte chřestem, cuketou, osolte, opepřete, přikryjte pevně přiléhající poklicí a pečte v troubě 5–8 minut, až se těsto začne nafukovat a zespodu zlátnout.
- 6Vysuňte pánev na kraj trouby, na povrch pizzy rozklepněte vejce, osolte je, opepřete a vraťte do trouby. Jakmile vejce zpevní, vyjměte pizzu z trouby a podávejte.
- 1Začněte těstem. V misce promíchejte droždí a cukr se 125 ml vlažné vody. Na teplém místě by měl do 5 minut vzejít kvásek.
- 2Do větší mísy vsypte mouku, kmín, sůl a olej, uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte kvásek. Rukama uhněťte na pomoučněné pracovní ploše hladké pružné těsto.
- 3Vložte ho do lehce předehřáté misky, zakryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 20–30 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Potom z něj vytvarujte kruh o průměru 28 cm.
- 4Předehřejte gril v troubě na 180°C. Do pánve o průměru 28 cm s ohnivzdornou rukojetí dejte ½ lžíce oleje a rozpalte ho na plotně na středním ohni.
- 5V misce smíchejte ricottu, kozí sýr a parmazán. Do pánve vložte těsto, potřete ho sýrovou směsí, poklaďte chřestem, cuketou, osolte, opepřete, přikryjte pevně přiléhající poklicí a pečte v troubě 5–8 minut, až se těsto začne nafukovat a zespodu zlátnout.
- 6Vysuňte pánev na kraj trouby, na povrch pizzy rozklepněte vejce, osolte je, opepřete a vraťte do trouby. Jakmile vejce zpevní, vyjměte pizzu z trouby a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.