
Kapr na černo
Kapr na černo je tradiční český pokrm, který se často připravuje během vánočních svátků. Tento recept kombinuje jemné kapří maso s bohatou, sladkokyselou omáčkou plnou koření, sušeného ovoce a ořechů. Výsledkem je lahodné a aromatické jídlo, které potěší každého milovníka české kuchyně. Připravte si tento pokrm a užijte si chuť Vánoc kdykoliv během roku!

Náročné
46-60 minut
0/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mrkev 70 g
- Cukr třtinový 3 člž
- Petržel 70 g
- Cibule 2 ks
- Celer 70 g
- Hřebíček 3 ks
- Tymián sušený
- Pepř celý 10 ks
- Bobkový list 1 ks
- Nové koření 6 ks
- Citronová kůra
- Kvasný ocet 25 ml
- Vývar zeleninový 750 ml
- Kapr 6 ks
- Povidla 4 plž
- Švestky sušené 100 g
- Rozinky 25 g
- Vlašské ořechy 50 g
- Mandle loupané 50 g
- Perník na strouhání
- Brambory 1 kg
- Krupice 30 g
- Mouka hrubá 300 g
- Sůl 1 člž
- Vejce 1 ks
- Máslo 2 plž
- Mrkev 70 g
- Cukr třtinový 3 člž
- Petržel 70 g
- Cibule 2 ks
- Celer 70 g
- Hřebíček 3 ks
- Tymián sušený
- Pepř celý 10 ks
- Bobkový list 1 ks
- Nové koření 6 ks
- Citronová kůra
- Kvasný ocet 25 ml
- Vývar zeleninový 750 ml
- Kapr 6 ks
- Povidla 4 plž


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.