×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Studená chřestová polévka

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Studená chřestová polévka

Co budete potřebovat

500 g bílého chřestu
sůl
1 pórek
1 lžíce másla
snítka tymiánu
200 g brambor
600 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
sůl, bílý pepř
petrželka nebo pažitka

Jak na to?

Chřest očistěte. Odkrojte špičky, rozpulte a jednu až dvě minuty povařte v osolené vodě. Dejte stranou a zbytek stonků nakrájejte na kousky.
Pórek nakrájejte na kolečka a při mírné teplotě zhruba pět minut restujte na másle. Pak přidejte chřestové stonky, tymián a brambory nakrájené na menší kostky. Zalijte vývarem a uvařte doměkka.
Vylovte tymiánovou větvičku a polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte mléko a dochuťte solí a pepřem. Hotovou polévku nechte úplně vychladnout a podávejte ozdobenou chřestovými hlavičkami a petrželkou nebo pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Studená chřestová polévka

Polévka Snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Magazín 5/2018
(0)
Seznamte se s dokonalou jarní polévkou – vichyssoise. Podává se studená a připravuje se obvykle z pórku a brambor. My jsme přidali sezonní bílý chřest pro delikátní chuť.

Co budete potřebovat

500 g bílého chřestu
sůl
1 pórek
1 lžíce másla
snítka tymiánu
200 g brambor
600 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
sůl, bílý pepř
petrželka nebo pažitka

Jak na to?

Chřest očistěte. Odkrojte špičky, rozpulte a jednu až dvě minuty povařte v osolené vodě. Dejte stranou a zbytek stonků nakrájejte na kousky.
Pórek nakrájejte na kolečka a při mírné teplotě zhruba pět minut restujte na másle. Pak přidejte chřestové stonky, tymián a brambory nakrájené na menší kostky. Zalijte vývarem a uvařte doměkka.
Vylovte tymiánovou větvičku a polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte mléko a dochuťte solí a pepřem. Hotovou polévku nechte úplně vychladnout a podávejte ozdobenou chřestovými hlavičkami a petrželkou nebo pažitkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty