×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Studená chřestová polévka

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Studená chřestová polévka

Co budete potřebovat

500 g bílého chřestu
sůl
1 pórek
1 lžíce másla
snítka tymiánu
200 g brambor
600 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
sůl, bílý pepř
petrželka nebo pažitka

Jak na to?

Chřest očistěte. Odkrojte špičky, rozpulte a jednu až dvě minuty povařte v osolené vodě. Dejte stranou a zbytek stonků nakrájejte na kousky.
Pórek nakrájejte na kolečka a při mírné teplotě zhruba pět minut restujte na másle. Pak přidejte chřestové stonky, tymián a brambory nakrájené na menší kostky. Zalijte vývarem a uvařte doměkka.
Vylovte tymiánovou větvičku a polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte mléko a dochuťte solí a pepřem. Hotovou polévku nechte úplně vychladnout a podávejte ozdobenou chřestovými hlavičkami a petrželkou nebo pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Studená chřestová polévka

Polévka Snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Tymián , Pažitka , Petržel kadeřavá Magazín 5/2018 Počet porcí: 4
(0)
Seznamte se s dokonalou jarní polévkou – vichyssoise. Podává se studená a připravuje se obvykle z pórku a brambor. My jsme přidali sezonní bílý chřest pro delikátní chuť.

Co budete potřebovat

500 g bílého chřestu
sůl
1 pórek
1 lžíce másla
snítka tymiánu
200 g brambor
600 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
sůl, bílý pepř
petrželka nebo pažitka

Jak na to?

Chřest očistěte. Odkrojte špičky, rozpulte a jednu až dvě minuty povařte v osolené vodě. Dejte stranou a zbytek stonků nakrájejte na kousky.
Pórek nakrájejte na kolečka a při mírné teplotě zhruba pět minut restujte na másle. Pak přidejte chřestové stonky, tymián a brambory nakrájené na menší kostky. Zalijte vývarem a uvařte doměkka.
Vylovte tymiánovou větvičku a polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte mléko a dochuťte solí a pepřem. Hotovou polévku nechte úplně vychladnout a podávejte ozdobenou chřestovými hlavičkami a petrželkou nebo pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty