Studená chřestová polévka
Ingredience
500 g | bílého chřestu |
sůl | |
1 | pórek |
1 | lžíce másla |
snítka tymiánu | |
200 g | brambor |
600 ml | zeleninového vývaru |
200 ml | mléka |
sůl, bílý pepř | |
petrželka nebo pažitka |
Postup přípravy
Chřest očistěte. Odkrojte špičky, rozpulte a jednu až dvě minuty povařte v osolené vodě. Dejte stranou a zbytek stonků nakrájejte na kousky.
Pórek nakrájejte na kolečka a při mírné teplotě zhruba pět minut restujte na másle. Pak přidejte chřestové stonky, tymián a brambory nakrájené na menší kostky. Zalijte vývarem a uvařte doměkka.
Vylovte tymiánovou větvičku a polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte mléko a dochuťte solí a pepřem. Hotovou polévku nechte úplně vychladnout a podávejte ozdobenou chřestovými hlavičkami a petrželkou nebo pažitkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY