Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrálík se špenátem a bramborovými šiškami
Albert logoAlbert logo
  • Králík se špenátem a bramborovými šiškami
Králík se špenátem a bramborovými šiškami

Králík se špenátem a bramborovými šiškami

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Máslo 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 7 strouž.
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Králík celý 1 ks
  • Mouka hladká 1 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Špenát čerstvý 500 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Mouka hrubá 120 g
  • Brambory typu B 450 g
  • Škrob bramborový 1 plž
  • Vejce 1 ks
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Slanina plátková 200 g
  • Máslo 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 7 strouž.
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Králík celý 1 ks
  • Mouka hladká 1 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Špenát čerstvý 500 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Mouka hrubá 120 g
  • Brambory typu B 450 g
  • Škrob bramborový 1 plž
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Králíka naporcujte, osolte a opepřete. Oloupejte 5 stroužků česneku, prolisujte je a potřete jimi králíka. Přichystejte si 200 g slaniny, každou porci králíka obalte a rozložte do pekáčku. Přidejte 4 snítky tymiánu, pokapejte lžící olivového oleje a podlijte 200 ml vody. Pečte hodinu v troubě na 160 °C přiklopené poklicí. Poté odklopte a pečte na 180 °C dalších 40 minut. Během pečení občas přelijte vzniklým výpekem. Pak vyjměte z pekáče a uchovejte v teple. Seškrábněte vše ze stran pekáče a spolu s výpekem promíchejte s 1 lžící hladké mouky. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Aby byla omáčka hladká, přeceďte ji.
2
V rendlíku rozehřejte lžíci másla a orestujte na něm 2 jarní cibulky na kolečka. Přidejte 500 g špenátu a nechte zavadnout. Na závěr přilijte 200 ml smetany, osolte a opepřete podle chuti, vmíchejte zbylé 2 prolisované stroužky česneku a nechte provařit.
3
Na šišky uvařte 450 g brambor ve slupce. Nechte je vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte jedno vejce, špetku soli, 100 g hrubé mouky, lžíci škrobu a vypracujte nelepivé těsto. Plochu si podsypte 20 g hrubé mouky a vytvarujte z těsta válečky. Vařte ve vroucí vodě 7 minut. Vyjměte, osušte a poté ještě orestujte na lžíci rozpáleného oleje dozlatova.
4
Králíka podávejte přelitého omáčkou se špenátem a bramborovými šiškami. Veselé Velikonoce!
1
Králíka naporcujte, osolte a opepřete. Oloupejte 5 stroužků česneku, prolisujte je a potřete jimi králíka. Přichystejte si 200 g slaniny, každou porci králíka obalte a rozložte do pekáčku. Přidejte 4 snítky tymiánu, pokapejte lžící olivového oleje a podlijte 200 ml vody. Pečte hodinu v troubě na 160 °C přiklopené poklicí. Poté odklopte a pečte na 180 °C dalších 40 minut. Během pečení občas přelijte vzniklým výpekem. Pak vyjměte z pekáče a uchovejte v teple. Seškrábněte vše ze stran pekáče a spolu s výpekem promíchejte s 1 lžící hladké mouky. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Aby byla omáčka hladká, přeceďte ji.
2
V rendlíku rozehřejte lžíci másla a orestujte na něm 2 jarní cibulky na kolečka. Přidejte 500 g špenátu a nechte zavadnout. Na závěr přilijte 200 ml smetany, osolte a opepřete podle chuti, vmíchejte zbylé 2 prolisované stroužky česneku a nechte provařit.
3
Na šišky uvařte 450 g brambor ve slupce. Nechte je vychladnout, oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte jedno vejce, špetku soli, 100 g hrubé mouky, lžíci škrobu a vypracujte nelepivé těsto. Plochu si podsypte 20 g hrubé mouky a vytvarujte z těsta válečky. Vařte ve vroucí vodě 7 minut. Vyjměte, osušte a poté ještě orestujte na lžíci rozpáleného oleje dozlatova.
4
Králíka podávejte přelitého omáčkou se špenátem a bramborovými šiškami. Veselé Velikonoce!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.