×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Středomořská roláda

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Středomořská roláda

Co budete potřebovat

670–750 g vepřové kýty
150 g slaniny, na kostičky
1 lžíce másla
1 stroužek česneku, rozmělněný
200 g čerstvého špenátu
60 ml bílého vína
4 jarní cibulky, nasekané
200 g sýru feta
1 hrst sušených rajčat naložených v oleji, nasekaných
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
sůl
pepř
Na krustu
60 ml dijonské hořčice
1 stroužek česneku, rozmělněný
sůl, pepř
po 1 lžíci čerstvého oregana a tymiánu

Jak na to?

Kýtu omyjte, osušte a ostrým nožem nadvakrát nařízněte „do knihy“, abyste získali z masa co největší plochu. Nejprve veďte řez (držíte-li nůž v pravé ruce) zprava doleva – asi ve třetině tloušťky masa odshora – ovšem nedořezávejte, pak veďte řez zleva doprava v druhé třetině – opět nedořezávejte. Maso „rozevřete“ a ještě zlehka naklepejte.
Slaninu nechte v pánvi nasucho pustit tuk, pak přidejte máslo a česnek a chvíli opékejte (dejte pozor, aby česnek nezhořkl). Do pánve vsypte špenát a nechte jej zavadnout. Přilijte víno a chvíli povařte, aby se odpařil alkohol. Odstavte, nechte zchladnout.
Poté ke špenátové směsi přidejte jarní cibulky, nadrobený sýr feta, sušená rajčata a tymián. Směs podle chuti osolte a opepřete. Z obou stran osolte i maso. Pak k jedné z delších stran masa naklaďte směs a maso stočte do rolády. Svažte kuchyňským provázkem.
Smíchejte přísady na krustu, směsí potřete roládu. Dejte ji do pekáčku, podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Středomořská roláda

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 5 (7)

Co budete potřebovat

670–750 g vepřové kýty
150 g slaniny, na kostičky
1 lžíce másla
1 stroužek česneku, rozmělněný
200 g čerstvého špenátu
60 ml bílého vína
4 jarní cibulky, nasekané
200 g sýru feta
1 hrst sušených rajčat naložených v oleji, nasekaných
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
sůl
pepř
Na krustu
60 ml dijonské hořčice
1 stroužek česneku, rozmělněný
sůl, pepř
po 1 lžíci čerstvého oregana a tymiánu

Jak na to?

Kýtu omyjte, osušte a ostrým nožem nadvakrát nařízněte „do knihy“, abyste získali z masa co největší plochu. Nejprve veďte řez (držíte-li nůž v pravé ruce) zprava doleva – asi ve třetině tloušťky masa odshora – ovšem nedořezávejte, pak veďte řez zleva doprava v druhé třetině – opět nedořezávejte. Maso „rozevřete“ a ještě zlehka naklepejte.
Slaninu nechte v pánvi nasucho pustit tuk, pak přidejte máslo a česnek a chvíli opékejte (dejte pozor, aby česnek nezhořkl). Do pánve vsypte špenát a nechte jej zavadnout. Přilijte víno a chvíli povařte, aby se odpařil alkohol. Odstavte, nechte zchladnout.
Poté ke špenátové směsi přidejte jarní cibulky, nadrobený sýr feta, sušená rajčata a tymián. Směs podle chuti osolte a opepřete. Z obou stran osolte i maso. Pak k jedné z delších stran masa naklaďte směs a maso stočte do rolády. Svažte kuchyňským provázkem.
Smíchejte přísady na krustu, směsí potřete roládu. Dejte ji do pekáčku, podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty