
Melitzanosalata

Velmi snadné
46-60 minut
5/5
Řecká
Bez laktózy
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Lilek 2 ks
- Cibule 1 ks
- Olej olivový
- Česnek 2 strouž.
- Citronová šťáva 1 plž
- Sůl
- Olivy černé 1 hrs.
- Pepř
- Pita chléb
- Petržel hladkolistá 2 snít.
- Lilek 2 ks
- Cibule 1 ks
- Olej olivový
- Česnek 2 strouž.
- Citronová šťáva 1 plž
- Sůl
- Olivy černé 1 hrs.
- Pepř
- Pita chléb
- Petržel hladkolistá 2 snít.
Příprava
- 1Lilky propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pobudou tam asi 45 minut.
- 2Z upečených lilků vydlabejte dužinu a vidličkou ji rozmělněte. Přidejte utřený česnek, nadrobno posekanou cibuli, poctivou dávku olivového oleje a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs pořádně promíchejte a dejte vychladit.
- 3Nakonec ještě zakápněte olivovým olejem a ozdobte černými olivami a nasekanou petrželkou.
- 4Podávejte s chlebem pita.
- 1Lilky propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pobudou tam asi 45 minut.
- 2Z upečených lilků vydlabejte dužinu a vidličkou ji rozmělněte. Přidejte utřený česnek, nadrobno posekanou cibuli, poctivou dávku olivového oleje a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs pořádně promíchejte a dejte vychladit.
- 3Nakonec ještě zakápněte olivovým olejem a ozdobte černými olivami a nasekanou petrželkou.
- 4Podávejte s chlebem pita.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.