×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Štóla s mandlemi a rozinkami

Další recepty a články

Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně -...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s...
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem
Vaječná omeleta pečená v...
Vaječná omeleta...
Vaječná omeleta pečená v...
Vaječná omeleta pečená v...

Štóla s mandlemi a rozinkami

Co budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
špetka soli
100 g moučkového cukru
1 kostka droždí
200 ml mléka
150 g másla
2 žloutky
100 g mandlí
100 g rozinek
70 g marcipánu
1 lžíce citronové kůry

Jak na to?

Připravte kvásek. Do zadělávací mísy prosijte mouku se špetkou soli. Promíchejte ji s 80 g cukru a uprostřed udělejte důlek. V hrnečku rozdrobte droždí, přidejte zbylý cukr, tři lžíce vlažného mléka a umíchejte kašičku. Nalijte ji do důlku a 15 minut nechte vzejít kvásek.
Zadělejte těsto. Rozehřejte máslo a nechte ho trochu zchladnout, aby bylo vlahé, ale ne horké. Pak ho spolu se žloutky přidejte do důlku v mouce. Podle potřeby přilévejte mléko a důkladně vypracujte vláčné těsto (nejdřív v míse, pak na vále). Vraťte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout.
Mandle nahrubo nasekejte. Spolu s rozinkami, nakrájeným marcipánem a citronovou kůrou je vmíchejte do vykynutého těsta a ještě jednou ho prohněťte. Na pomoučněném válu z něj vyválejte placku silnou asi tři centimetry. Delší strany přehněte do středu a mírně přitlačte. Štólu přeneste na plech a nechte asi čtvrt hodiny kynout.
Troubu rozpalte na 200 °C a pečte štólu asi deset minut. Pak snižte teplotu na 160 °C a dopékejte 35 minut nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli.
Tip - Štólu podávejte se silnou kávou, dobrým čajem nebo hustou čokoládou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Štóla s mandlemi a rozinkami

Snídaně Snadné Ostatní Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
špetka soli
100 g moučkového cukru
1 kostka droždí
200 ml mléka
150 g másla
2 žloutky
100 g mandlí
100 g rozinek
70 g marcipánu
1 lžíce citronové kůry

Jak na to?

Připravte kvásek. Do zadělávací mísy prosijte mouku se špetkou soli. Promíchejte ji s 80 g cukru a uprostřed udělejte důlek. V hrnečku rozdrobte droždí, přidejte zbylý cukr, tři lžíce vlažného mléka a umíchejte kašičku. Nalijte ji do důlku a 15 minut nechte vzejít kvásek.
Zadělejte těsto. Rozehřejte máslo a nechte ho trochu zchladnout, aby bylo vlahé, ale ne horké. Pak ho spolu se žloutky přidejte do důlku v mouce. Podle potřeby přilévejte mléko a důkladně vypracujte vláčné těsto (nejdřív v míse, pak na vále). Vraťte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout.
Mandle nahrubo nasekejte. Spolu s rozinkami, nakrájeným marcipánem a citronovou kůrou je vmíchejte do vykynutého těsta a ještě jednou ho prohněťte. Na pomoučněném válu z něj vyválejte placku silnou asi tři centimetry. Delší strany přehněte do středu a mírně přitlačte. Štólu přeneste na plech a nechte asi čtvrt hodiny kynout.
Troubu rozpalte na 200 °C a pečte štólu asi deset minut. Pak snižte teplotu na 160 °C a dopékejte 35 minut nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli.
Tip - Štólu podávejte se silnou kávou, dobrým čajem nebo hustou čokoládou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem
Vaječná omeleta pečená v...
Vaječná omeleta pečená v...
Vaječná omeleta pečená v...
Vaječná omeleta pečená v...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat