×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Štóla s mandlemi a rozinkami

Další recepty a články

Vejce Benedikt s holandskou...
Vejce Benedikt s...
Vejce Benedikt s holandskou...
Vejce Benedikt s holandskou...
Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně -...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s...
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem

Štóla s mandlemi a rozinkami

Co budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
špetka soli
100 g moučkového cukru
1 kostka droždí
200 ml mléka
150 g másla
2 žloutky
100 g mandlí
100 g rozinek
70 g marcipánu
1 lžíce citronové kůry

Jak na to?

Připravte kvásek. Do zadělávací mísy prosijte mouku se špetkou soli. Promíchejte ji s 80 g cukru a uprostřed udělejte důlek. V hrnečku rozdrobte droždí, přidejte zbylý cukr, tři lžíce vlažného mléka a umíchejte kašičku. Nalijte ji do důlku a 15 minut nechte vzejít kvásek.
Zadělejte těsto. Rozehřejte máslo a nechte ho trochu zchladnout, aby bylo vlahé, ale ne horké. Pak ho spolu se žloutky přidejte do důlku v mouce. Podle potřeby přilévejte mléko a důkladně vypracujte vláčné těsto (nejdřív v míse, pak na vále). Vraťte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout.
Mandle nahrubo nasekejte. Spolu s rozinkami, nakrájeným marcipánem a citronovou kůrou je vmíchejte do vykynutého těsta a ještě jednou ho prohněťte. Na pomoučněném válu z něj vyválejte placku silnou asi tři centimetry. Delší strany přehněte do středu a mírně přitlačte. Štólu přeneste na plech a nechte asi čtvrt hodiny kynout.
Troubu rozpalte na 200 °C a pečte štólu asi deset minut. Pak snižte teplotu na 160 °C a dopékejte 35 minut nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli.
Tip - Štólu podávejte se silnou kávou, dobrým čajem nebo hustou čokoládou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Štóla s mandlemi a rozinkami

Snídaně Snadné Ostatní Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 4 (17)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
špetka soli
100 g moučkového cukru
1 kostka droždí
200 ml mléka
150 g másla
2 žloutky
100 g mandlí
100 g rozinek
70 g marcipánu
1 lžíce citronové kůry

Jak na to?

Připravte kvásek. Do zadělávací mísy prosijte mouku se špetkou soli. Promíchejte ji s 80 g cukru a uprostřed udělejte důlek. V hrnečku rozdrobte droždí, přidejte zbylý cukr, tři lžíce vlažného mléka a umíchejte kašičku. Nalijte ji do důlku a 15 minut nechte vzejít kvásek.
Zadělejte těsto. Rozehřejte máslo a nechte ho trochu zchladnout, aby bylo vlahé, ale ne horké. Pak ho spolu se žloutky přidejte do důlku v mouce. Podle potřeby přilévejte mléko a důkladně vypracujte vláčné těsto (nejdřív v míse, pak na vále). Vraťte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout.
Mandle nahrubo nasekejte. Spolu s rozinkami, nakrájeným marcipánem a citronovou kůrou je vmíchejte do vykynutého těsta a ještě jednou ho prohněťte. Na pomoučněném válu z něj vyválejte placku silnou asi tři centimetry. Delší strany přehněte do středu a mírně přitlačte. Štólu přeneste na plech a nechte asi čtvrt hodiny kynout.
Troubu rozpalte na 200 °C a pečte štólu asi deset minut. Pak snižte teplotu na 160 °C a dopékejte 35 minut nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli.
Tip - Štólu podávejte se silnou kávou, dobrým čajem nebo hustou čokoládou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vejce Benedikt s holandskou...
Vejce Benedikt s holandskou...
Vejce Benedikt s holandskou...
Vejce Benedikt s holandskou...
Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Německá snídaně
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Austrálská snídaně - vaječná...
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem
Míchaná vajíčka s chorizem

Inspirujte se podobnými recepty