
Rozkvetlá mrkvová bábovka

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Mouka hladká 220 g
- Mouka mandlová 50 g
- Kypřící prášek 1 člž
- Jedlá soda 1/2 člž
- Skořice mletá 1 člž
- Sůl
- Vejce 4 ks
- Cukr moučkový 290 g
- Cukr vanilkový
- Olej slunečnicový 120 ml
- Podmáslí 100 ml
- Mrkev 250 g
- Citron BIO 1 ks
- Máslo 15 g
- Mouka hrubá 10 g
- Mouka hladká 220 g
- Mouka mandlová 50 g
- Kypřící prášek 1 člž
- Jedlá soda 1/2 člž
- Skořice mletá 1 člž
- Sůl
- Vejce 4 ks
- Cukr moučkový 290 g
- Cukr vanilkový
- Olej slunečnicový 120 ml
- Podmáslí 100 ml
- Mrkev 250 g
- Citron BIO 1 ks
- Máslo 15 g
- Mouka hrubá 10 g
Příprava
- 1V míse smíchejte 220 g prosáté hladké mouky, 50 g mandlové mouky, lžičku prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, lžičku mleté skořice a špetku soli. V jiné míse vyšlehejte pomocí kuchyňského robotu nebo ručního mixéru 3 vejce se 150 g cukru moučky, vanilkovým cukrem, 120 ml slunečnicového oleje a 100 ml podmáslí dohladka.
- 2Přidejte 250 g oloupané a najemno nastrouhané mrkve, lžíci citronové šťávy, kůru z omytého bio citronu a sypkou moučnou směs. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
- 3Těsto nalijte do formy. Pokud používáte formu s nelepivým povrchem, není nutné ji vysypávat. Pokud máte běžnou formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. Pečte v troubě na 175 °C po dobu 40–45 minut nebo dokud špejle nevyjde čistá. Po upečení bábovku opatrně vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
- 4Mezitím v misce metličkou vyšlehejte zbylých 140 g moučkového cukru s 1 bílkem a lžičkou citronové šťávy do husté hladké polevy. Přendejte ji do cukrářského pytlíku, odstřihněte špičku a vychladlou bábovku ozdobte kvítky. Klasická bábovka 74 se rázem promění v rozkvetlý záhon.
- 1V míse smíchejte 220 g prosáté hladké mouky, 50 g mandlové mouky, lžičku prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, lžičku mleté skořice a špetku soli. V jiné míse vyšlehejte pomocí kuchyňského robotu nebo ručního mixéru 3 vejce se 150 g cukru moučky, vanilkovým cukrem, 120 ml slunečnicového oleje a 100 ml podmáslí dohladka.
- 2Přidejte 250 g oloupané a najemno nastrouhané mrkve, lžíci citronové šťávy, kůru z omytého bio citronu a sypkou moučnou směs. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
- 3Těsto nalijte do formy. Pokud používáte formu s nelepivým povrchem, není nutné ji vysypávat. Pokud máte běžnou formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. Pečte v troubě na 175 °C po dobu 40–45 minut nebo dokud špejle nevyjde čistá. Po upečení bábovku opatrně vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
- 4Mezitím v misce metličkou vyšlehejte zbylých 140 g moučkového cukru s 1 bílkem a lžičkou citronové šťávy do husté hladké polevy. Přendejte ji do cukrářského pytlíku, odstřihněte špičku a vychladlou bábovku ozdobte kvítky. Klasická bábovka 74 se rázem promění v rozkvetlý záhon.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.