ReceptyRozkvetlá mrkvová bábovka
Albert logo
  • Rozkvetlá mrkvová bábovka

Rozkvetlá mrkvová bábovka

Rozkvetlá mrkvová bábovka
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Mouka hladká 220 g
  • Mouka mandlová 50 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Sůl
  • Vejce 4 ks
  • Cukr moučkový 290 g
  • Cukr vanilkový
  • Olej slunečnicový 120 ml
  • Podmáslí 100 ml
  • Mrkev 250 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Máslo 15 g
  • Mouka hrubá 10 g
  • Mouka hladká 220 g
  • Mouka mandlová 50 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Sůl
  • Vejce 4 ks
  • Cukr moučkový 290 g
  • Cukr vanilkový
  • Olej slunečnicový 120 ml
  • Podmáslí 100 ml
  • Mrkev 250 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Máslo 15 g
  • Mouka hrubá 10 g

Příprava

  1. 1
    V míse smíchejte 220 g prosáté hladké mouky, 50 g mandlové mouky, lžičku prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, lžičku mleté skořice a špetku soli. V jiné míse vyšlehejte pomocí kuchyňského robotu nebo ručního mixéru 3 vejce se 150 g cukru moučky, vanilkovým cukrem, 120 ml slunečnicového oleje a 100 ml podmáslí dohladka.
  2. 2
    Přidejte 250 g oloupané a najemno nastrouhané mrkve, lžíci citronové šťávy, kůru z omytého bio citronu a sypkou moučnou směs. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
  3. 3
    Těsto nalijte do formy. Pokud používáte formu s nelepivým povrchem, není nutné ji vysypávat. Pokud máte běžnou formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. Pečte v troubě na 175 °C po dobu 40–45 minut nebo dokud špejle nevyjde čistá. Po upečení bábovku opatrně vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
  4. 4
    Mezitím v misce metličkou vyšlehejte zbylých 140 g moučkového cukru s 1 bílkem a lžičkou citronové šťávy do husté hladké polevy. Přendejte ji do cukrářského pytlíku, odstřihněte špičku a vychladlou bábovku ozdobte kvítky. Klasická bábovka 74 se rázem promění v rozkvetlý záhon.
  1. 1
    V míse smíchejte 220 g prosáté hladké mouky, 50 g mandlové mouky, lžičku prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, lžičku mleté skořice a špetku soli. V jiné míse vyšlehejte pomocí kuchyňského robotu nebo ručního mixéru 3 vejce se 150 g cukru moučky, vanilkovým cukrem, 120 ml slunečnicového oleje a 100 ml podmáslí dohladka.
  2. 2
    Přidejte 250 g oloupané a najemno nastrouhané mrkve, lžíci citronové šťávy, kůru z omytého bio citronu a sypkou moučnou směs. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
  3. 3
    Těsto nalijte do formy. Pokud používáte formu s nelepivým povrchem, není nutné ji vysypávat. Pokud máte běžnou formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. Pečte v troubě na 175 °C po dobu 40–45 minut nebo dokud špejle nevyjde čistá. Po upečení bábovku opatrně vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
  4. 4
    Mezitím v misce metličkou vyšlehejte zbylých 140 g moučkového cukru s 1 bílkem a lžičkou citronové šťávy do husté hladké polevy. Přendejte ji do cukrářského pytlíku, odstřihněte špičku a vychladlou bábovku ozdobte kvítky. Klasická bábovka 74 se rázem promění v rozkvetlý záhon.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.